Mallikilpailun voitto avasi turkulais­kaunottarelle ovet Kiinassa – Anna Merimaa, 19: ”Jännitti tosi paljon lähteä” - Viihde - Ilta-Sanomat

Mallikilpailun voitto avasi turkulais­kaunottarelle ovet Kiinassa – Anna Merimaa, 19: ”Jännitti tosi paljon lähteä”

Voitto Miss Model of the World -kilpailussa vie Anna Merimaan malliksi Kiinaan.

Anna Merimaa voitti Kiinassa järjestetyn mallikilpailun.­

4.12.2016 14:58

Turkulainen Anna Merimaa, 19, tarjosi harvinaista valoa marraskuun pimeyteen. Hän voitti kolme viikkoa sitten Kiinassa käydyn Miss Model of the World -kilpailun.

– Voitto oli tosi yllätys. Lähdin enemmän kokemusta hakemaan. Kun voitto kuulutettiin, ihmettelin, että tapahtuiko tässä jokin virhe. Ei sitä aluksi uskonut, vasta jälkeenpäin ymmärsi mitä tapahtui, Anna kertoo.

Miss Model of the World on Kiinassa iso spektaakkeli. Anna voitti Suomen-finaalin Naantalissa viime kesänä Unikeonpäivänä. Voitto ja sen mukanaan tuoma matka Kiinaan hämmensivät.

– Jännitti tosi paljon lähteä. Se oli ensimmäinen matka, jonka tein yksin. Perillä oli sitten tosi hienoa, kun tutustuin ihmisiin ja oli paljon kivaa tekemistä.

Mukavat kilpakumppanit auttoivat viihtymään.

– Kaikki tytöt olivat tosi tosi ihania. Meillä oli hyvä yhteishenki. Kaikki olivat kavereita keskenään, eikä ollut sellaista kilpa-asetelmaa kuin voisi kuvitella. Sain eri puolilta maailmaa muutaman hyvän ystävän, ja tarkoitus olisi matkustaa heitä joskus katsomaan, kun on aikaa.

Kilpailijoita oli yhteensä 62 maasta. Yhteinen kieli oli englanti, myös järjestäjien kanssa, mutta oppi Anna pari sanaa kiinaakin: kiitos ja moikka.

– Niitä siellä sitten käyttelin, Anna nauraa.

Kilpailu pidettiin Shenzhenin kaupungissa ja kesti yhteensä pari viikkoa. Ensimmäisellä viikolla kilpailijat harjoittelivat esitysten koreografioita. Lisäksi heillä oli kuvauksia. Itse kisassa oli kolme osaa: kansallispuku-, iltapuku ja bikinikierros.

– Pari päivää ennen varsinaista kilpailua lähdimme Shenzheniin. Sitä ennen asuimme mallitalossa, joka oli vähän kauempana kaupungista. Se oli resort-tyyppinen alue, jossa kokoonnuimme, harjoittelimme, kuvasimme ja söimme.

–Kaikki tytöt olivat tosi tosi ihania. Meillä oli hyvä yhteishenki. Kaikki olivat kavereita keskenään, eikä ollut sellaista kilpa-asetelmaa kuin voisi kuvitella, Anna Merimaa hehkuttaa Miss Model of the World -kilpailua.­

Matkalla Anna oli lähes kuukauden. Kisan jälkeen hän teki kaupungissa vielä voittajalle järjestetyn kymmenen päivän kiertueen.

– Esittelin ja mainostin kilpailua sekä kävin sponsoreiden kanssa syömässä.

Reissu kokonaisuudessaan saa Annalta täydet pisteet.

– Oli ihan uskomattoman ihanaa. Se oli hieno kokemus ihan kulttuurinkin kannalta. Olen kiitollinen, että sain sinne lähteä.

Anna seurustelee, mutta asuu edelleen kotona. Hän on viime kevään ylioppilas.

– Nyt pidän välivuotta ja teen mallinhommia. Unelmana on vielä joku päivä hakea lääketieteelliseen. Käyn jo valmennuskurssia, mutta voi olla, että se saa nyt hiukan odottaa.

Voitto toi Annalle mahdollisuuden tehdä töitä Kiinassa.

– Minulle tarjottiin mallisopimusta, paria erilaista. Toinen liittyy kisan mainostamiseen ja promootioon, toinen on mallintöitä. Molemmat ovat vuoden sopimuksia. Ne ovat hiukan auki, mutta varmasti lähden sinne uudestaan.

–  Pitää vielä keskustella siitä, miten kaikki järjestetään, paljonko minun pitää Kiinassa olla ja kuinka usein matkustaa sinne.

–Jännitti tosi paljon lähteä. Se oli ensimmäinen matka, jonka tein yksin, Anna Merimaa paljastaa.­

Muuallekin maailmalle Anna saattaa tulevaisuudessa lähteä siipiään kokeilemaan. Mitään suunnitelmia siltä osin ei kuitenkaan ole tehty.

– Ainahan se on ollut haaveena ja olisi hienoa, jos tilaisuus tulee, mutta saa nähdä, mihin elämä vie. Hoidan ensin Kiinasta tulevat työt ja katsotaan sitten.

Tulevaisuudessa Anna saatetaan nähdä myös Miss Suomi -kilpailussa.

– Olen sitä joskus pohtinut, mutta nyt pitää sen verran kiirettä, että katsotaan sitäkin myöhemmin.

Annalla on pituutta 182 senttiä ja painoa 63 kiloa. Pituutensa puolesta hän on päätä pitempi keskivertokiinalaista.

– Aika hyvin siellä erotuin joukosta. Kaikki kilpailijat olivat kuitenkin pitkiä. Kilpailussa oli pituusraja ja yksi tyttö lähetettiin jopa kotiin, koska oli liian lyhyt.

Kiinaan ja kiinalaisiin tutustuminen itsessään oli Annasta upea komeus.

– Kiinalaiset olivat tosi iloisia, innokkaita ja halusivat tulla juttelemaan. Toivon, että jatkossa pääsen matkustelemaan ja näkemään Kiinaa enemmänkin.

Anna on Fashion Teamin Marjo Sjöroosin löytö. Idea mallikurssista tuli alunperin siitä, että Annan äiti on myös ollut Sjöroosin malliopissa.

– Kurssin jälkeen Marjo tarjosi muotinäytöstöitä ja siitä tämä lähti. Marjo on minua tukenut, auttanut ja voittajaksi valmentanut, Anna kiittelee.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?