Aivan toinen maailma avautui Marko Röhrille, kun laittoi maskin päälle - Viihde - Ilta-Sanomat

Aivan toinen maailma avautui Marko Röhrille, kun laittoi maskin päälle

Tuottaja Marko Röhr on tehnyt menestyselokuvia, mutta keskittyminen Suomen luontoon on tuonut palkintoja.


3.12.2016 7:54

Elokuvantekijä ja tuottaja Marko Röhr on haalinut katsojia ja suosiota muun muassa Rölli-elokuvillaan sekä palkitulla Rukajärven tiellä. Harva tietää, että Röhr on tehnyt myös hienoja luontodokumentteja. Ensin tuli Metsän tarina, nyt on ulkona Järven tarina ja trilogian päättää Tunturi tarina.

Sukeltajanakin ansioitunut Röhr kertoo elokuvien juontavan lapsuuteen.

– Kun lapsena laittoi maskin päähän ja sukelsi pinnan alla, niin siellä oli ihan toinen maailma. Näin kalojen uivan ja sen, kuinka hienoa oli nähdä auringon säteiden tunkeutuvan pinnan alle, Röhr kertoo Järven tarinan synnystä ISTV:n Tainola Show’ssa.

Röhr mietti tarkkaan ennen kuin ryhtyi tekemään luontodokumentteja. Sitten hän päätteli, ettei hän voi olla ainoa suomalainen, jolla on juuret verevästi maassa, maaseudulla ja luonnossa.

– Kiireen vuoksi emme ehdi enää mennä luontoon tai sitten meillä ei ole käsitystä mihin menisimme kokemaan kauniita paikkoja, hän juttelee.

Röhr naurahtaa, että monille luonto alkaa oman kodin takapihalta tai sitten se on vaikkapa Afrikan savannit. Röhr haluaa antaa toisenlaista informaatiota. Maamme luonto kiinnostaa myös muita maita, sillä Metsän tarina on myyty yli 30 maahan ja sitä on esitetty maamme kouluissa.

Luontotrilogian päättää Tunturin tarina.

– Tunturin tarinasta on ehkä kaikkein haastavin tehdä. Työ on äärettömän kovaa ja filmausaikataulu on peräti kolme vuotta, hän kertoo.

Katso tuottaja Marko Röhrin haastattelu Tainola Show’ssa yllä olevalta videolta. Alla on katsottavissa Järven tarina -dokumentin traileri.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?