Salkkarit-tähti yritti pelastaa loukkaantuneen eläimen – pelastuslaitos kieltäytyi tehtävästä: ”Minulle sanottiin etteivät ehdi auttaa” - Viihde - Ilta-Sanomat

Salkkarit-tähti yritti pelastaa loukkaantuneen eläimen – pelastuslaitos kieltäytyi tehtävästä: ”Minulle sanottiin etteivät ehdi auttaa”

Venla Savikuja kertoo pelastuslaitoksen kieltäytyneen auttamasta loukkaantunutta variksenpoikasta.

30.11.2016 7:09

Salatuista Elämistä tuttu näyttelijä Venla Savikuja kirjoittaa blogissaan tilanteesta, johon joutui hiljattain.

Savikuja kertoo löytäneensä loukkaantunen variksenpoikasen, jota halusi auttaa. Hän päätyi soittamaan linnulle apua pelastaakseen sen.

– Miksi viime viikolla paikalliselle pelastuslaitokselle soittaessani, minulle sanottiin etteivät ehdi auttaa variksenpoikasta, Savikuja kyselee kirjoituksessaan.

Näyttelijä ihmettelee saamaansa vastausta, sillä hän kokee, että hädänalaista eläintä pitäisi aina auttaa.

– Lain mukaanhan tietääkseni sairasta, vahingoittunutta tai muutoin avuttomassa tilassa olevaa luonnonvaraista eläintä on pyrittävä auttamaan, turhautunut näyttelijä jatkaa.

Suomen eläinsuojelulain mukaan sairasta, vahingoittunutta tai muutoin avuttomassa tilassa olevaa luonnonvaraista eläintä on pyrittävä auttamaan. Jos eläin on sellaisessa tilassa, että sen hengissä pitäminen on ilmeistä julmuutta sitä kohtaan, eläin on lopetettava tai on huolehdittava siitä, että se lopetetaan.

Kieltävän vastauksen avunpyyntönsä pelastuslaitokselta kirjoituksensa mukaan saanut Savikuja harmittelee, että tilanne olisi pelastuslaitoksen mukaan ollut eri, mikäli kyseessä olisi ollut harvinaisempi lintulaji.

– Kärsimyshän on kuitenkin sama oli eläinlaji mikä hyvänsä. Jokaisessa numerossa puhelimen päässä neuvottiin soittamaan eri numeroon. Korkeasaarikin oli jo mennyt kiinni.

Savikuja kertoo turhautuneensa tilanteeseen, jossa apua kärsivälle varikselle ei löytynyt. Hän päätti auttaa loukkaantunutta lintua itse.

– Hain kotoa pahvilaatikon, johon tein ilmareikiä, sekä pyyhkeen ja vein pienen avuttoman ystävän Viikin pieneläinsairaalaan, jossa ystävällinen lääkäri otti kaverin vastaan ja lupasi tehdä parhaansa sen auttamiseksi.

Savikuja kiittelee ystävällistä lääkäriä ja tämän tarjoamaa apua.

– Lämmin kiitos siitä, hän toteaa sydämen kera.

Savikuja näytteli Salatuissa Elämissä vuosina 2009-2015. Hän on avoliitossa myös Salatuissa Elämissä näytelleen Markku Pullin kanssa. Urheiluun ja terveelliseen elämään intohimoisesti suhtautuva Savikuja on nähty myös Fitnesspäiväkirjat-ohjelmassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?