Netflixiltä rajuja väitteitä Jeremy Clarksonin ohjelman hinnasta – tähti kuittailee: ”Näytänkö siltä, että tienaan 300 miljoonaa?” - Viihde - Ilta-Sanomat

Netflixiltä rajuja väitteitä Jeremy Clarksonin ohjelman hinnasta – tähti kuittailee: ”Näytänkö siltä, että tienaan 300 miljoonaa?”

Top Gear -sarjan entinen juontaja Jeremy Clarkson kiistää Netflixin väitteen, että Grand Tour -sarja olisi maksanut Amazonille vajaat 350 miljoonaa euroa.

Top Gear -sarjasta tutut Jeremy Clarkson (oikealla), James May (keskellä) sekä Richard Hammond nähdään Amazon Prime -suoratoistopalvelun uutuussarjassa The Grand Tour.­

28.11.2016 12:07

Videosuoratoistopalveluiden Netflixin ja Amazon Primen kilpailu kiristyy. Suomessakin vuodesta 2012 käytössä ollut Netflix on väittänyt, että Top Gearista tuttu Jeremy Clarksonin uutuussarja The Grand Tour olisi maksanut Amazon Primelle vajaat 350 miljoonaa euroa.

Jeremy Clarkson nähtiin BBC:n suosikkisarja Top Gearin ruorissa vuosina 2002–2015.­

Teräväsanainen Clarkson on kiistänyt suoratoistojätin väitteet, käy ilmi Varietyn jutusta. CNN-kanavan mukaan Clarkson on kommentoinut kustannusspekulaatioita seuraavin sanakääntein:

– Amazon käytti tuotantoon rahaa paljon vähemmän kuin Netflix uskoisi.

Samassa haastattelussa Clarkson kuittaa terävästi tiedustelut ohjelman hinnasta heitolla:

– Näytänkö siltä, että tienaan 300 miljoonaa dollaria (noin 280 miljoonaa euroa) vuodessa?

Amazon Prime -videopalvelu ei vielä toimi Suomessa, mutta Mikrobitti-lehden mukaan palvelu olisi suomalaisten kuluttajien ulottuvilla joulukuussa. Tällä hetkellä palvelu on tarjolla ainoastaan Yhdysvalloissa, Iso-Britanniassa, Saksasasa, Itävallassa ja Japanissa. Myös julkaisu Techcrunch on uutisoinut Amazon Primen maailmanlaajuisesta laajentumisesta.

Netflix on vuonna 1997 Yhdysvalloissa perustettu videoiden suoratoistopalvelu. Laajentuessaan Amazon Primesta on kaavailtu Netflixille kovaa kilpailijaa. Amazon Prime -palvelu on ollut käytössä jo vuodesta 2006 muutamissa maissa.

Twitterin keskusteluista päätellen Top Gearin suomalaisfanit odottavat Amazon Prime -palvelua jo kuumeisesti Suomeen:

– Milloin Amazon Prime näkyy myös Suomessa?

When is Amazon Prime available in Finland??? @thegrandtour @JeremyClarkson @RichardHammond @MrJamesMay #amazonprime— Simon Sjöstrand (@simsjo) 13. marraskuuta 2016

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

The Grand Tour -sarjassa nähdään Top Gearista myös Clarksonin rinnalta tutut veikot, Richard Hammond ja James May. Clarkson sai potkut suosikkisarjasta, kun kävi ilmi, että Clarkson oli lyönyt tuottajaa sarjan kuvauksissa.

The Grand Tour -sarjassa Top Gearista tuttu kolmikko seikkailee ympäri maailmaa.­

The Grand tour -sarjaa on kuvattu myös Lapissa kuluvana syksynä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?