Muistatko Liian paksu perhoseksi -tähden Mika Nuojuan? Katso, missä hän on nykyään! - Viihde - Ilta-Sanomat

Muistatko Liian paksu perhoseksi -tähden Mika Nuojuan? Katso, missä hän on nykyään!

Televisioruudusta kadonnut Mika Nuojua tekee töitä eri teattereissa.

Sisko Istanmäen romaaniin perustuva Liian Paksu perhoseksi -elokuva esitettiin TV1-kanavalla 1998. Mika Nuojua näytteli Erniä, joka oli naisten alistama kyläkauppias elämämuutoksen kourissa.­

28.11.2016 6:01

Kuka? Näyttelijä-ohjaaja Mika Nuojua, 49.

Mistä tuttu? Hän on esiintynyt lukuisissa elokuvissa – muun muassa toisessa pääroolissa tv-elokuvassa Liian paksu perhoseksi 1998 – ja toiminut ääninäyttelijänä monissa piirretyissä sekä näytellyt useissa televisiosarjoissa, kuten Vedetään hatusta (2011), Helppo elämä ja Parasta aikaa (2009–2010), Hymy pyllyyn (2009) ja Presidentit (2006), lastendraama Kimpsu ja Kampsu (1998–2000) ja sitcom-sarja SunRadio (1999).

Liian paksu perhoseksi elokuvan pääpari olivat Mika Nuojua Erninä ja Kaarina Hazard topakkana Kaisuna, johon Erni rakastuu.­

Nykyään: ”Teen paljon teatteritöitä eri puolilla Suomea. Näyttelijänä minut voi nähdä esimerkiksi Oulun Kaupunginteatterissa Pöljänpojan vakuutus -monologissa, Teatteri Riossa Avioliitto on ikuista -farssissa tai Helsingin Kaupunginteatterissa Kiviä taskussa -näytelmässä. Näillä kaikilla näytelmillä kierrän myös muualla Suomessa. Viime aikoina olen ohjannut Teatteri Rion Avioliitto on ikuista -farssin Ouluun ja Kuopion Kaupunginteatterin Sukuvika-farssin. Keväällä 2017 olen mukana Oulun Kaupunginteatterissa Pieleen meni -farssissa sekä kesällä Joensuussa Utran Uudessa Teatterissa Markku Pölösen dramatisoimassa Nummiduunarit-komediassa.”

Avioliitto on ikuista -esityksessä näyttelevät aviopuolisot, näyttelijät Mika ja Tuija Nuojua.­

Kaipaan tv-ajoilta: ”Tv-ajoilta kaipaan kuvaustilanteiden intensiivistä hektisyyttä ja mukavia persoonia, joiden kanssa oli aina hauskaa.”

En kaipaa tv-ajoilta: ”En löydä oikein mitään ei-kaivattavaa.”

Minut saisi houkuteltua takaisin ruutuun: ”Minut saa houkuteltua ruutuun hyvällä käsikirjoituksella, idealla tai mukavalla työryhmällä. Sekä yksinkertaisesti aikataulujen ajoissa sopimisella; muutamia kertoja olen joutunut kieltäytymään haasteellisistakin tv- tai elokuvarooleista aikataulujen sopimattomuuden vuoksi. Se on pari kertaa harmittanut hetken.”

 

Katson televisiosta: ”Katson televisiosta satunnaisesti hyviä elokuvia, urheilua, muun muassa jalkapalloa, sekä historiallisia dokumentteja. Boardwalk Empire -sarjan jälkeen en ole katsonut mitään sarjaa.”

Martti Suosalo ja Mika Nuojua ovat esittäneet Kiviä taskussa -näytelmää jo vuodesta 2002.­

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?