Menehtynyt Peter Sumner päätyi Tähtien sota -elokuvaan sattumalta – ”Täällä kuvataan pientä ja outoa sci-fi-leffaa...” - Viihde - Ilta-Sanomat

Menehtynyt Peter Sumner päätyi Tähtien sota -elokuvaan sattumalta – ”Täällä kuvataan pientä ja outoa sci-fi-leffaa...”

Australialaisnäyttelijä Peter Sumner kuoli 74-vuotiaana.

Tähtien sota -elokuvasta tuttu Peter Sumner (oik.) on menehtynyt 74-vuotiaana.­

25.11.2016 3:52

Näyttelijä Peter Sumner on kuollut, kertoo muun muassa Daily Mail. Sumner menehtyi sairasteltuaan pitkään. Hän oli kuollessaan 74-vuotias.

Australialainen Sumner esitti vuonna 1977 ensi-iltansa saaneessa Tähtien sota -elokuvassa luutnantti Pol Treidumia, jolla on vain muutama repliikki elokuvassa. Sumner itse vitsaili vuosi sitten Sydney Morning Heraldille, että hänen hautakiveensä tullaan kirjoittamaan hänet kulttisuosioon nostanut repliikki: TK-421, do you copy?

– TK-421, kuuluuko? Sumnerin hahmo utelee imperiumin sotilaiden asuun pukeutuneilta sankareilta vain hetkeä ennen joutumistaan Chewbaccan käsittelyyn.

Star Wars and Ned Kelly actor Peter Sumner dies at the age of 74 https://t.co/WUKFuppF0c pic.twitter.com/A8NXR3jmw7— Daily Mail Celebrity (@DailyMailCeleb) 25. marraskuuta 2016

Jos twiitti ei näy oikein, voit katsoa sen tästä.

Sumner oli Englannissa matkustelemassa, kun hän päätyi Tähtien sodan kuvauksiin.

– Agenttini Lontoossa soitti ja sanoi, että täällä kuvataan pientä ja outoa sci-fi-leffaa, jossa olisi töitä pariksi päiväksi. Olimme rahattomia, joten kysyin tietenkin, että paljonko siitä maksetaan.

Sumner sai roolistaan 60 puntaa päivässä, mikä nykyrahassa vastaisi vajaata 500 euroa. Hän vaikuttui Elstreen studioille rakennetuista lavasteista, mutta ei ymmärtänyt alkuunkaan, minkä kokoluokan elokuvasta on kyse. George Lucasin ja Harrison Fordin studiolla tavannut Sumner alkoi ymmärtää asian vasta nähtyään huppupäisen näyttelijän lueskelemassa.

– Tajusin, että se on Alec Guinness (Obi-Wan Kenobi). Hän on minulle sankari, loistava näyttelijä, joten ihmettelin, että mitä hän tekee tässä elokuvassa. Ajattelin, että joko hän tarvitsee kipeästi rahaa tai sitten tämä onkin kunnon tekele.

Tähtien sodasta tuli maailmanlaajuinen superhitti Sumnerin palattua Australiaan. Lopputeksteissä hänen nimeään ei nähdä, mutta pikkurooli vei hänet vuosien saatossa moniin fanitapahtumiin. Suosio toi mukanaan myös tuhansia fanikirjeitä neljän vuosikymmenen aikana.

Sumner teki mittavan uran Australian televisiossa ja näyttämöillä. Hän myös kirjoitti, ohjasi ja teki dokumentteja. Häntä jäivät kaipaamaan vaimo Christina Sumner, tyttäret Kate ja Joanna sekä poika Luke.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?