Lauri, 34, pyrkii euroviisuihin – paljastuksia reissuista Isac Elliotin kanssa: ”Silloin mietin, että tuo jätkä ei kyllä tajua mitään” - Viihde - Ilta-Sanomat

Lauri, 34, pyrkii euroviisuihin – paljastuksia reissuista Isac Elliotin kanssa: ”Silloin mietin, että tuo jätkä ei kyllä tajua mitään”

Isac Elliotin kitaristinakin tutuksi tullut Lauri Yrjölä pyrkii Suomen euroviisuedustajaksi. Useita kertoja teinitähden kanssa Yhdysvalloissa reissannut Yrjölä kertoo, että Isacilla on paha tapa hukata jopa tuhansien eurojen arvoisia tavaroitaan.

23.11.2016 19:02

Ammattikitaristina tunnettu Lauri Yrjölä, 34.on Uuden Musiikin Kilpailun osallistujista ainoa, joka kilpailee suomenkielisellä kappaleella. Helppo elämä -nimisen kappaleen on tuottanut Kasperi Kallio. Yrjölä on soittanut vuosien varrella muun muassa Isac Elliotin, Sannin, Jannan ja Antti Tuiskun yhtyeissä, mutta sooloura on kiehtonut jo pidempään.

– Uskon, että pärjään kisassa hyvin. Erotun kappaleella jo Suomen finaalissa. Ja kukaan ei ole vielä valloittanut maailmaa suomen kielellä, että se olisi vielä auki, Yrjölä tuumaa.

Kitaristina Yrjölä on päässyt seuraamaan suomalaisartistien elämää läheltä ja nähnyt myös, millaista julkisuus voi olla. Julkisuus ei kuitenkaan Yrjölää pelota.

– Olen aika sinut itseni kanssa. En yritä vetää mitään roolia, niin ei ole sitä vaaraa, että jäisin jossain vaiheessa kiinni siitä, että olenkin oikeasti erilainen.

–Helppo elämä -kappale kertoo kaveripiiristäni löytyvästä henkilöstä. Hän on minun vastakohtani, joka tahtoo elää helppoa elämää ja mennä sieltä, missä aita on matalin, Lauri Yrjölä kertoo.­

Suomalaisartisteista Yrjölä on läheisin Isac Elliotin kanssa. Yrjölä on muun muassa ollut useita kertoja Isac Elliotin ja tämän isän Frederik ”Fredi” Lundénin kanssa työmatkoilla Yhdysvalloissa.

– Iken (Isacin) kanssa toiminnasta on tullut aika veljellistä hölmöilyä, Yrjölä kuvailee ja jatkaa:

– Minulta katoaa näissä reissuissa usein se aikuisuuden vastuu, ja minä Ikke mennään vaan laput silmillä ja reppu selässä. Fredi on se, joka yrittää pitää pakettia kasassa. En enää ajattele, että Ikke on teinisupertähti tai jotenkin etäinen ihminen, mutta sehän on fakta, että minulla on 15-vuotias työnantaja.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen myös täältä.

Ulkomaan matkojen Yrjölä kuvailee olevan ”perushölmöilyä”.

– Ei onneksi koskaan ole sattunut mitään, mutta Ikellähän nyt unohtuu aina jokaiseen hotelliin jokin asia, jota tarvitsee sitten lähteä hakemaan. Häneltä unohtuu reppuja, läppäreitä ja takkeja. Sellaisia tuhansien eurojen arvoisia takkeja, tuosta noin vaan. Ja on aina laturit hukassa, Yrjölä päivittelee.

– Hän on kuitenkin nuorin. Naljailemme Fredin kanssa välillä Ikelle tästä. Ikellä on vain muutama asia, joista hänen pitää huolehtia: että hänellä olisi laturi, takki ja kännykkä. Silti hän on aina siten, että: ”Pappa, var är min laddare?”, Yrjölä naurahtaa.

– Silloin mietin, että tuo jätkä ei kyllä tajua mitään. Kaikki tavarat kyllä sitten aina löytyvät. Se on semmoista hauskaa matkantekoa.

Isac Elliot isänsä Fredi Lundénin kanssa Ilta-Sanomien kuvauksissa viime heinäkuussa.­

Yrjölä kertoo saaneensa Isacin faneista myös faneja itselleen.

– On tosi siistiä, kun Isacin fanit tulevat sanomaan, että hei sinulla on tosi hyvä lauluääni. On hienoa, että he tykkäävät myös tekemisistäni, koska tiedän, että olen ihan hyvännäköinen ja pitkä. He ovat ottaneet vastaan hyvin ja se on tosi positiivista, että siellä on jo hyvä fanipohja.

Suomen euroviisuedustaja valitaan Uuden Musiikin Kilpailussa lauantaina 28.1.2017 Metro Areenalla Espoossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?