Lola Odusoga joutui julkean ehdottelun uhriksi – eroa seurasi alapääkuvien ja roisien viestien vyöry - Viihde - Ilta-Sanomat

Lola Odusoga joutui julkean ehdottelun uhriksi – eroa seurasi alapääkuvien ja roisien viestien vyöry

Lola Odusoga on ollut miesten jatkuvan häirinnän kohteena sosiaalisessa mediassa.

Lola Odusoga on saanut miehiltä runsaasti roiseja viestejä.­

18.11.2016 6:24 | Päivitetty 18.11.2016 12:05

MISS SUOMI 1996 Lola Odusoga on poistanut pari julkista Facebook-profiiliaan jatkuvan häirinnän takia.

– Ei minua kiinnosta nähdä kenenkään vieraan ihmisen alapäätä, todellakaan. Enemmän oksettaa, Lola kertoo.

– Kuvia tulee säännöllisin väliajoin, kuten tulee kutsuja ja mielihalujen ilmauksiakin. Se on häiriköinnin yksi muoto ja ihan yleistä varmaan jokaisen julkisuudessa olevan naisen kohdalla.

– Se on surullista ja monelle varmasti aika kovaa. Eivät kaikki osaa ohittaa asiaa, vaan kyse on oikeasti rankoista jutuista. Tulee mieleen nuoremmat alalle lähtevät. Toivottavasti he eivät joudu kokemaan samaa kuin minä.

SUURIN OSA häiriköistä on tuntemattomia, mutta joskus samaan sortuvat Lolan työyhteyksissä tapaamansa henkilöt.

Yhdeltä häiriköltä Lola on udellut syytä kuvien lähettämiseen.

– Kysyin, missä kohtaa hän saa kuvasta kiksit: kun lähettää sen vai kun näkee, että viesti katsotaan. Hän vastasi, että se hetki, jolloin hän ottaa kuvan.

Kaksikymmentä vuotta sitten Miss Suomeksi valittu Lola on ehtinyt uransa varrella saada monenlaista postia. Häiriköintikin tapahtui aikoinaan kirjeitse, nykyään se on siirtynyt someen.

– Mielihaluista kerrotaan suhteellisen avoimesti. Ei edes kysytä, lähtisitkö, vaan että mennään ja sitten sitä ja tätä. Se on julkeaa ehdottelua. Eroni jälkeen asia vielä paisui aivan eri mittasuhteisiin.

MENO ON muuttunut Lolan mukaan suorasukaisemmaksi myös arjessa. Lähestyminen on suhteellisen ronskia eikä hyvistä käytöstavoista ole välillä tietoakaan.

– Ihmisten käytöstavat ovat huonontuneet aika paljon viimeisen parin vuosikymmenen aikana. Ei oikeasti osata sosiaalisessa tilanteessa olla ja kohdata ihmisiä. Ihmisillä on ihan olemattomat sosiaaliset taidot, jäätävät – niitä ei ole.

Sukuelimensä kuvia lähettäville Lola ehdottaa tuumaustaukoa ennen kuin ryhtyvät ajatuksista tekoihin.

– Kannattaa miettiä miltä itsestä tuntuisi, jos sama tapahtuisi omalla kohdalla. On peruskäyttäytymisen malli muutenkin toimia niin, että se on omasta mielestä hyväksyttävää ja sopii myös itselle.

Lola on suhteellisen aktiivinen somen käyttäjä, mutta korostaa, että julkisuus ja yksityisyys ovat hänelle somessakin kaksi eri asiaa. Julkisten profiilien postaukset eivät ole sattumaa eivätkä ne kerro suoraan mitään henkilöstä nimeltä Lola Odusoga.

– Niillä on yleensä jokin muu tarkoitus, Lola perustelee.

Lue aiheesta lisää päivän Ilta-Sanomista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?