IS seurasi hetki hetkeltä: Saara Aalto suoraan jatkoon ja kuuden parhaan joukkoon X Factorissa! - Viihde - Ilta-Sanomat

IS seurasi hetki hetkeltä: Saara Aalto suoraan jatkoon ja kuuden parhaan joukkoon X Factorissa!

Saara Aalto selvitti tiensä komeasti suoraan jatkoon Britannian X Factorin sunnuntaisessa suorassa tuloslähetyksessä. IS seurasi lähetystä hetki hetkeltä.

13.11.2016 21:32 | Päivitetty 13.11.2016 23:03

Suomalaislaulaja Saara Aalto on tähän asti laulanut itsensä komeasti jatkoon Britannian X Factorissa. Klo 22 alkaneessa suorassa tuloslähetyksessä selvisi, kuinka Saara selvitti tiensä komeasti jo kuuden parhaan kilpailijan joukkoon.

Nyt katsojat eivät päässeet enää pelastamaan yhtä kilpailijaa niin sanotulla lifeline-pikaäänestyksellä kolmesta vähiten ääniä saaneesta kilpailijasta, vaan kaksi vähiten ääniä saanutta kilpailijaa joutui suoraan sing off -tilanteeseen, josta tuomarit äänestävät jatkoon pääsijän.

22.58: Ensi viikon kappaleiden teema valittiin tällä kertaa pyörittämällä onnenpyörää livelähetyksessä aina Australiassa asti. Ja teemaksi valikoitui elokuvat. Jäljellä on siis enää kuusi parasta laulajaa – ja heidän joukossaan lauantaina loistanut Saara Aalto!

22.56: Enää on jäljellä ensi viikon teeman valinta.

22.54: Katsojaäänten perusteella kisasta tippuu, ehkä hieman yllättäenkin, Cowellin valmentana Sam Lavery.

22.50: Tuomarit äänestävät, kenet he tiputtavat kotiin. Tyttöjä valmentava Cowell tiputtaa tietenkin Ryanin ja poikien valmentaja Nicole Samin. Louis valitsee Ryanin kotiin lähetettäväksi, joten ratkaisu jaa Sharonin käsiin. Sharon valitsee yllättäen Samin. Näin ollen tilanne on umpikujassa ja tippujan ratkaisevat alkuperäiset katsojaäänet.

22.28. Ryan Lawrie puolestaan esittää Oasiksen Stop crying your heart out -kappaleen.

22.44: Viidentenä suoraan jatkoon pääsi Emily Middlemas. Sam Lavery ja Ryan Lawrie joutuvat siis laulamaan jatkopaikasta. Ensimmäisenä lavalle saapuu Sam. Hän esittää Mary J. Blidgen hitin No More Drama.

22.39: Mainoskatko. Mutta suomalaisten ei tarvitse enää jännittää: Saara Aalto pääsi ensimmäisenä jatkoon suorassa tuloslähetyksessä. Aallon lauantainen huikea discoveto No More Tears upposi siis brittiyleisöön kuin kuuma veitsi voihin. Mahtavaa Saara! Pian selviää, ketkä kaksi kilpailijaa joutuvat laulamaan uudemman kerran ja taistelemaan jatkopaikasta.

22.38: Olly Mursin kepeän ja hyväntuulisen esityksen jälkeen lavalle saapuu miniversio juontaja O’Learysta. Suloinen pikkupoika jututtaa Mursia ja hauskuuttaa yleisöä. Murs mainitsee suosikikseen kisassa poikabändi 5 After Midnightin

22.34. Olly Murs esiintyy X Factor -lavalla. Kolme jäljellä olevaa kilpailijaa, Simon Cowellin valmentamat tytöt Emily Middlemas ja Sam Lavery sekä Nicolen poikien ryhmän Ryan Lawrie, joutuu vielä jännittämään, kuka yltää suoraan jatkoon yleisöäänillä

22:28: Mainoskatko

22.26: Toisena jatkoon pääsee Nicole Scherzingerin poikien ryhmästä Matt Terry ja kolmantena Lous Walshin valmentama ryhmä 5 After Midnight. Myös Sharon Osbournen yli 25-vuotiaista räppäri Honey G. selvittää tiensä suoraan jatkoon –yleisöstä kuuluu buuauksia.

22.25: Valmentajat kilpailijoineen saapuvat lavalle. Ensimmäisenä jatkoon pääsee Saara Aalto!! Aalto on hämmästyksestä ymmyrkäisenä.

22.24: Livelähetys jatkuu. Ääniä on tullut 2,5 miljoonaa.

22.20: Mainoskatko

22.19: Juontaja tiedustelee kilpailijoiden takahuonekuulumisia. Saara Aalto kertoo, että tunnelmat ovat hyvät ja hän toivoo tehneensä tarpeeksi. ”Ja jos esitykseni ei riitä jatkoon, olen joka tapauksessa todella ylpeä suorituksestani”, Saara sanoo.

22.18: Juontaja huomauttaa, että kuluneen 24 tunnin aikana kaksi eniten ääniä saanutta kilpailijaa on vaihtanut kärkipaikkaa koko ajan – eikä kumpikaan niistä ole aiemmin ollut ykkösenä. Povaako tämä menestystä Saara Aallolle?

22.17: Juontaja ilmoittaa äänestysajan päättyneen.

22.13: Nathan Sykes esiintyy X Factor -lavalla.

22.08: Kun kilpailijoiden esitykset ja äänestysnumerot kerrataan, Saara Aallon yhteydessä nähdään pätkä kulisseista, kun Simon Cowell toteaa ihmeissään: ”Miten h*lvetissä kukaan voi enää panna paremmaksi?”

22.06: O’Leary huomauttaa, että tällä hetkellä äänestyksessä kolmen vähiten ääniä saaneen kilpailijan ero on vain kolmen prosentin luokkaa ja kehottaa yhä äänestämään suosikkiaan.

22.03: Ohjelman juontaja Dermot O’Leary juontaa alkujuonnon. Jäljellä olevat seitsemän kilpailijaa, kaikki valkoisiin pukeutuneena, esittää yhteiskappaleen, jonka aloittaa Saara Aalto.

22.00: X Factorin suora tuloslähetys alkaa.

Saara Aalto on toistaiseksi selvinnyt jatkoon kaksi kertaa suoraan yleisöäänin, mutta muulloin hän on joutunut taistelemaan jatkopaikastaan kahden vähiten ääniä saaneen kilpailijan kaksintaistelussa.

Viime viikolla Saara joutui jälleen laulamaan uudemman kerran ja taistelemaan jatkopaikastaan, kun hänen japanilaishenkinen esityksensä Girls Aloud -yhtyeen kappaleesta Sound of The Underground ei uponnut äänestäjiin tarpeeksi. Tuomarit kuitenkin äänestivät Saaran jatkoon sing-off-tilanteesta ja pudottivat tyttöbändi Four of Diamondsin.

Eilen lauantaina Saara Aalto oli kenties koko illan huikein ja vakuuttavin kilpailija esittäessään illan diskoteeman mukaan Barbra Streisandin ja Donna Summerin hittikappaleen No More Tears (Enough Is Enough). Saara kirvoitti tuomareilta seisovat suosionosoitukset ja illan vakuuttavimmat kehut. Myös yleisö oli myyty, ja Saaraa on hehkuttu estoitta sosiaalisessa mediassa.

Video Saaran lauantaisesta esityksestä alla:

Voit katsoa videon myös tästä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?