Jussi Vatanen yllättyi Kimmo-sarjan valtavasta suosiosta: ”Oli yhtäkkiä täysin oma fanikuntansa” - Viihde - Ilta-Sanomat

Jussi Vatanen yllättyi Kimmo-sarjan valtavasta suosiosta: ”Oli yhtäkkiä täysin oma fanikuntansa”

Uusin jaksoin jatkuvan Kimmo-sarjan näyttelijöiden mukaan on absurdia, että Kimmo löysi vannoutuneen fanikunnan.

Jussi Vatanen on voittanut Kimmo-sarjasta parhaan miesnäyttelijän Venlan.­

9.11.2016 6:02

Kimmo, 3. kausi 10.11. alkaen torstaisin TV2 klo 21.25

Rajoja rikkova, absurdi ihmissuhdekomedia Kimmo jatkuu kolmannen kauden jaksoilla. Roolistaan vetelehtivänä Kimmona Kultaisella Venlalla 2015 palkittu Jussi Vatanen myöntää, että Kimmon valtava suosio tuli jopa yllätyksenä.

– Tämä on sellainen sarja, josta moni ei varmasti etukäteen odottanut mitään ihmeellistä, mutta jolla oli yhtäkkiä täysin oma fanikuntansa, Jussi pohtii.

– Tämä on monessa mielessä unelmaduuni, ja olen ylpeä roolistani.

Sarjassa yhdistyvät niin romantiikka, oudot henkilöhahmot kuin yllättävät tapahtumat. Nissistä näyttelevä Kari ”Hissu” Hietalahti ihmettelee, miten näin absurdi sarja on lähtenyt elämään ihan omaa elämäänsä.

– Se, että katsojat ostivat tämän sarjan, on jo itsessään absurdi tarina. Mutta absurdiudestaan huolimatta sarjassa on tunnistettavia hahmoja: Kimmo on löysäilijä, Nissinen energiapakkaus, Steffe mielipuoli, Hissu pohtii.

Jussi Vatasen näyttelemä Kimmo ajautuu aina tahtomattaan ongelmasta toiseen.–Kimmon elämä jäsentyy siitä, että se ajautuu muiden mukaan ja yrittää selvitä eri tilanteista. Kimmolla on hulluja kavereita ja hullu nainen, Jussi tiivistää.­

Malla Malmivaara kertoo, että sarjan huumori perustuu osittain improvisaatioon, joka syntyy vasta kuvauksissa.

– Olemme improvisoineet kuvauksissa tosi paljon: repliikkejä on muutettu ja lisätty ihan lennosta. Se on näyttelijälle tosi mielekästä, Malla selittää.

– Katsojia ei aliarvioida, eikä huumoria ole tehty väkisin, vaan se vain tapahtuu.

Sarjan juonikuviot naurattavat näyttelijöitä myös kuvauksissa.

– Vatsalihakset ovat olleet kuvauksissa tosi kipeinä, koska olen kikattanut niin paljon. Tämä on ihan fantastinen duuni, koska tässä saa tehdä jotain ihan kreisiä, Malla kertoo.

Lue Kimmo-näyttelijöiden koko haastattelu uudesta IS Tv-lehdestä! Lehti on myynnissä 9.-15.11.2016 yhdessä Ilta-Sanomien kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?