Viihde

Kadonneen jäljillä: Raskas etsintä toi Sadulle, 29, suuria uutisia – isä ei tiedä vieläkään: ”Olen laittanut viestiä, mutta hän ei ole vastannut”

Julkaistu:

Kadonneen jäljillä
Jyväskyläläinen Satu on aina halunnut tietää isoisästään, josta oma isä ei ole koskaan suostunut puhumaan.
Jyväskyläläinen Satu, 29, kertoi tiistai-iltana Nelosella esitetyssä Kadonneen jäljillä -ohjelmassa, että tietämättömyys isoisästä on aiheuttanut tyhjyyden tunteen, joka on korostunut nyt Satun tultua itse äidiksi.

Johtolangat isoisän olinpaikasta johtivat Itävallan Alpeille, missä mies on huhujen mukaan rakentanut vaijerihissejä ja toiminut elokuvien stuntmiehenä.

– Isoisä oli käymässä Saksassa ja hän oli tavannut mummoni. Sillä matkalla isäni on saanut alkunsa, Satu kertoi ohjelmassa.

Sadun isä jäi isättömäksi, mutta myös Sadun ja hänen isänsä välit ovat viileät.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Munkin oma isä on poistunut kuvioista. Saksassa syntynyt isä jäi sinne. Jotain kirjeenvaihtoa on ollut, mutta harvakseltaan. Eikä hän ole halunnut puhua omasta isästään.

Satu on yrittänyt etsiä isoisäänsä omatoimisesti netistä. Itävallan numerotiedustelusta hän on löytänyt numeron samannimiselle henkilölle, mutta ei ole uskaltanut soittaa tai lähestyä sitä tietoa.

– Isänikin on jo 70. Isoisä tuskin on enää elossa. Kun edes joku asia löytyisi, ihan mikä vain, Satu toivoi ohjelmassa.

Etsintä ohjelmassa oli raskas. Netistä löytynyt yhteystieto osoittautui vääräksi. Katolisen kirkon rekistereistä ei löytynyt oikeaa ihmistä. Hiihtohissifirman rekistereihin ei päästy.

– Tuntuu, että se ihminen mennyt vain kauemmaksi. Onko häntä ollut edes olemassa, Satu pohti ohjelmassa.

Vaikka etsijät pitivät isoisän stuntmiehen töitä lähinnä huhuina, elokuva-arkistosta löytyi lopulta apu. Isoisä on todellakin toiminut vaarallisten temppujen tekijänä ja hänen nimensä löytyi vanhan leffan kutsuvieraiden joukosta. Samassa kutsussa oli myös kaksi muuta nimeä – todennäköisesti vaimo ja poika.Gerald-poika löytyi Salzburgista ja hänellä oli myös poika: Marcus. Marcus on Sadun serkku.

Sadun ja Marcuksen tapaaminen olikin tunteita täynnä.

– Isoisäni on kuollut joskus 70-luvulla. Marcus ei myöskään ole koskaan nähnyt isoisäänsä.

– Kyllä tästä suku saatiin, Satu iloitsee.

Satu kertoo Ilta-Sanomille, että yhteyttä on pidetty ohjelman jälkeenkin.

– Suomen sukumme on tosi pieni. Yhtäkkiä se kasvoi Marcuksella ja Geraldilla. He ovat tulossa ensi kesänä rallien aikaan Jyväskylään, sillä Gerald on intohimoinen rallimies.

Marcus saa Sadulta pelkkiä kehuja.

– Hän on aivan ihana tyyppi. Ollaan viestitelty WhatsAppilla, enkä malta odottaa uutta tapaamista. Hän oli aluksi tosi hämillään, että mikä itkevä nainen Suomesta on tulossa häntä tapaamaan, mutta Marcus on huumorimies ja otti tilanteen lopulta tosi rennosti.

Ainoa asia, mikä Satua harmittaa, on oma isä. Satu ei ole saanut häntä kiinni kertoakseen suuret uutiset.

– Olen yrittänyt tavoitella isää ja kertoa hänelle veljestä. Hänellä on Facebook-profiili, ja olen laittanut viestiä, mutta hän ei ole vastannut. Sisko kirjoitti kirjeenkin hänelle. Eilen koetin soittaa isälle.

Satu toivoo, että Gerald saisi yhteyden veljeensä, sillä Geraldilla on tuttuja Berliinissä, jossa Sadun isä todennäköisesti asuu.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt