Jonne Aaron muistelee rankkaa nuoruuttaan tv-ohjelmassa – lintsausta ja huostaanotto: ”Minulla oli vapaa kasvatus” - Viihde - Ilta-Sanomat

Jonne Aaron muistelee rankkaa nuoruuttaan tv-ohjelmassa – lintsausta ja huostaanotto: ”Minulla oli vapaa kasvatus”

Moni julkisuuden hahmo on ponnistanut esille suomalaisesta lähiöstä. Yksi heistä on Negativen keulahahmo Jonne Aaron, joka on mukana TV2:n uudessa Lähiö-projektissa.

–Kyllä mä siellä Lielahdessa Ollinojankadulla näin ja opin kaiken, mitä lähiöstä voi lapsi ja nuori ihminen nähdä. Ei sen jälkeen yllättänyt yhtään mikään, ei edes Tesoma, Jonne Aaron kertoo.

7.11.2016 19:05

Lähiö – Reunalla Ma 7.11. alkaen TV2 klo 19.30

TV2 lähti tutkimaan, millaista on elo suomalaisessa lähiössä. Tarkastelun kohteena on erityisesti Tesoma, Tampereen Villi länsi.

Yksi Tesomalta maineeseen ponkaisseita lähiöasukkaita on Jonne Aaron, 33. Hän on asunut melkein koko ikänsä Länsi-Tampereella. Ensin Lielahdessa, sitten Tesomalla, ja sieltä Jonne päätyi huostaanoton myötä Raholaan perhetukikeskukseen.

Jonne tunnetaan Negative-yhtyeen keulahahmona. Hän on tehnyt menestyksellä soolouraa sekä säveltänyt hittejä monille muillekin, kuten Topi Sorsakoskelle ja Suvi Teräsniskalle.

– Tesomalla kävin yläasteen ja perustin siellä Negativenkin. Tesomaa saa syyttää tai kiittää Negativen synnystä, ehdottomasti, Jonne sanoo.

Negativen vanha treenikämppä Tesoman koulun kellarissa vilahtaa tv-ohjelmassa.

Ana, Markus, Kia ja Minea ovat kaikki joko asuneet tai käyneet koulua Tesomalla.

– Mä maalasin ne graffitit, ne on mun tekemiä. Siellä lukee Negative. Lintsattiin tunnilta ja livahdettiin treenaamaan pommisuojaan. Koulun vaksi oli mukava, tosi hyvä ukko. Se koitti meitä hätyytellä, että koittakaa nyt pojat mennä sinne tunnille, ettei tule sanomista, Jonne muistelee.

Jonne Aaron kertoo asuneensa lähiössä koko ikänsä.

– Olin kuullut Lielahdessa asuessani, että se on Villiä länttä, tai villimpää länttä kuin Lielahti. Ei se sitten todellisuudessa ollut, Jonne muotoilee.

Oliko se pahaa vai hyvää, mitä lähiöstä opit?

– Kun miettii nyt 33-vuotiaana, niin päällimmäisenä tulevat ne hyvät jutut mieleen. Niitä on kivempi muistella, mutta kyllä siellä tuli kaikkia kolttosiakin tehtyä.

Jonnen kotiolot eivät olleet aivan sieltä ehjimmästä päästä.

– Minulla ei ollut kotiintuloaikoja, vaan niin sanottu vapaa kasvatus. Kun oman ikäiset kaverit lähtivät kotiin, jäin pyörimään kioskin kulmille, ja siellä oli vanhempaa porukkaa.

Reippaita harrastuksiakin oli. Jääkiekkoa pelattiin joka päivä, ja setlementtinuorten joukkueen kapteenina Jonne oli voittamassa salibandyn Suomen mestaruutta.

Myöhemmin Jonne asui Tampereen Tammelassa torin laidassa. Jossain lehdessä oli kuva hänen asuinpaikastaan. Siitä tuli harmia.

–Porukat kyttäsivät ja alkoivat tulla soittamaan ovikelloa. Olin vankina omassa kodissani. Se ei tuntunut hyvältä, Jonne kertoo.

– Kun heräsin ja avasin verhot, fanit istuivat kaiteella ja tuijottivat mun kämppääni, Jonne muistelee.

Kun Jonne halusi lähteä jonnekin, hänen piti poistua sisäpihan kautta ja loikkia aitojen yli. Jonne muutti takaisin lapsuusmaisemiinsa Länsi-Tampereelle.

– Nyt olen saanut olla rauhassa, ja minulla on kivat naapurit. Kun tekee hommia ja ikää on tullut, yksityisyyttään ja omaa rauhaa arvostaa. Kun saa olla rauhassa, pystyy antamaan ihmisillekin enemmän keikoilla, kertoo soololevyä parhaillaan äänittävä Jonne Aaron.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?