Saara Aaltoa syytetään Twitterissä rasismista japanilaista kulttuuria kohtaan – koreografi puolustaa tähteään: ”Olette täysin väärässä, jos ymmärsitte tämän loukkaavaksi” - Viihde - Ilta-Sanomat

Saara Aaltoa syytetään Twitterissä rasismista japanilaista kulttuuria kohtaan – koreografi puolustaa tähteään: ”Olette täysin väärässä, jos ymmärsitte tämän loukkaavaksi”

Saara Aalto tulkitsi lauantain X Factorin lähetyksessä Girls Aloud -yhtyeen hittikappaleen Sound of the Underground vuodelta 2002.

6.11.2016 10:25

Saara Aallon kappalevalinta ei ollut kaikkien mentorien mielestä paras mahdollinen. Myös omaperäinen ja eksoottinen esiintymisasu sai kriittikkiä.

Simon Cowell hämmästeli Aallon asuvalintaa. Cowellin mielestä Aallon olisi parasta vain olla oma itsensä.

– Se oli fantastisen hullua. Asu ja peruukki ovat naurettavia. Tykkään sinusta, kun olet vain oma itsesi. Tämä oli vähän liian yliampuvaa (pukeutumisen osalta), Cowell kommentoi.

Myös Twitterissä Saaran asua ihmeteltiin.

– Oliko Saara Aalto pikkuisen rasistinen, eräs twiittaaja kyselee.

– Miksi Saara Aallon esitys oli pelkkää kulttuurin omimista? toinen ihmetteli.

Kulttuurien omimisesta tuli muotikäsite, kun Miley Cyrus vuonna 2013 twerkkasi MTV Music Awardseissa. Cyrusia kritisoitiin siitä, että hän valkoisena ja rikkaana henkilönä käytti hyväkseen mustaa kulttuuria.

– Eikös tämä ole hieman rasistista? Pukeutua japanilaiseksi stereotypiaksi, kolmas kauhisteli.

Eräs Twitter-käyttäjä julkaisi kuvan, jossa luki: ”Olemme kulttuuri, emme asu. Tämä ei edusta sitä, mitä olen, eikä se ole ok”

Had the misfortune of watching #saaraaalto on #XFactor. pic.twitter.com/AzF171DX4y— Victor Max Smith (@sinister_sword) November 5, 2016

Mikäli twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Minä todella vihaan tätä showta. Ensin se oli homofoobinen ja sitten rasistinen. Ja nyt Saara Aalto syyllistyy kulttuurin omimiseen, eräs tuskaili.

Aallon koreografi kiirehti puolustamaan suojattiaan.

– Olen aivan shokissa siitä, että ihmiset kyseenalaistava esityksemme, Brian Friedman kirjoitti.

– Itselläni on suorastaan pakkomielle japanilaiseen kulttuuriin. Olen asunut siellä pitkään ja puhun japania. Olette täysin väärässä, jos ymmärsitte tämän loukkaavaksi, Friedman puolustautui.

Saara Aalto on tehnyt uraa myös Aasiassa. Hän on opiskellut japania useita vuosia ja julkaissut albumin, joka on lähes kokonaan kiinankielinen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?