Stuntti epäonnistui Possessa karmealla tavalla – sukeltajat riensivät pelastamaan pariskuntaa vedestä: 8 murtunutta kylkiluuta ja ruhje keuhkoissa

Lauantaina Posse-ohjelmassa nähtiin pahasti pieleen mennyt stuntti, kun Heini ja Janne hyppäsivät liikkuvasta autosta veteen.

Posse-ohjelmassa keskeisessä osiossa julkkisvieraiden lisäksi ovat joka jaksossa nähtävät stuntit.

5.11.2016 21:45

Possen lauantai-iltaisessa jaksossa MTV:llä nähtiin epäonnistunut stuntti. Aiemmilla tuotantokausilla sarjassa stuntteja ovat tehneet julkisuuden henkilöt, mutta uusimmalla kaudella stuntteja tekevät aivan tavalliset kansalaiset. Lauantai-iltana nähdyssä stuntissa pariskunta Heini ja Janne hyppäsi liikkuvasta autosta veteen.

Ohjelmassa nähtiin, kuinka pariskunta istuvassa asennossa lensi veteen räjähdyselementtien saattelemana.

– Hei siinä on toinen ihan väärin päin, Jarppi Leppälä huomasi ja osoitti veteen.

Pintasukeltajat lähtivät välittömästi uimaan pariskunnan luo.

– Paloauto, tänne! hätääntyneet posselaiset huutavat.

– Ihan rauhassa, ei hätää, pelastajat rauhoittelivat tilannetta.

Janne pystyi nousemaan vedestä omin avuin, mutta Heini saatettiin paikalla olleeseen ambulanssiin. Stuntia seuranneiden posselaisten ilmeet olivat vakavia ja kaikki olivat aivan hiljaa epäonnistuneen stuntin jälkeen. Molemmilta murtui stuntin seurauksena kylkiluita. Heini sai pahemmat ruhjeet kuin miehensä.

– Minulta murtui kahdeksan kylkiluuta selkäpuolelta. Keuhkoissa oli myös ruhje. Jouduin viettämään kaksi yötä Töölön sairaalassa, Heini kertoi ohjelmassa.

Pariskunta on sittemmin parantunut ja oli lauantai-iltana seuraamassa suoran Posse-ohjelman lähetystä. Heini ja Janne eivät kuitenkaan tahtoneet kommentoida pieleen mennyttä stunttia Ilta-Sanomille. Asiaa eivät kommentoineet myöskään ohjelman työntekijät.

”Turvallisuus on tärkeintä Possen stunteissa”

Heini kertoo MTV:n haastattelussa saaneensa loukkaantumisista huolimatta ikimuistoisen kokemuksen.

– Vointi on hyvä ja vammat ovat parantuneet. Että kyllä kannatti lähteä kaikesta huolimatta, eikä kaduta yhtään, Heini sanoo MTV.fille.

Heini ja Mikko seurasivat Posse-lähetystä yleisön joukossa.

Duudsonien Jarno Laasala arvioi sivustolla sitä, miksi stuntti meni mönkään.

– Turvallisuus on meille aina tärkeintä Possen stunteissa, vaikka toki niihin liittyy aina riskejä. Me testaamme stuntit aina etukäteen ja mietimme kaikki osa-alueet niin, että stuntit on turvallista tehdä. Ne treenataan aina tekijän kanssa läpi niin, että suorittajalla on varma olo, Laasala sanoo sivustolle.

– Tässä stuntissa pudotus oli noin kahdesta kolmeen metriä. Se ei ollut se pudotus, vaan autolla oli sen verran vauhtia. Vesi on yllättävän kova elementti. Meillä ei ole sata prosenttista varmuutta, että miksi kylkiluita murtui. Isku vedenpintaan oli kova ja heidän mahdollisesti toisiinsa osuminen, Laasala arvioi.

Laasala kertoo sivustolla myös, että Possen stuntteja suunnittelee stunttikoordinaattori.

– Hän mietti vauhdit ja kaikki muutkin osa-alueet liittyen siihen, mitä ollaan tekemässä. Hän siis laskee fysiikan lakeja hyväksikäyttäen miten tulee toimia. Jos stunteissa käytetään autoja, niin meillä on siihen ammattilaiset, jotka rakentavat autot siten, että ne kestävät, Laasala avaa stunttien toteutusta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?