Turkulainen Anna, 19, voitti Kiinassa pidetyn kauneuskilpailun – kisassa tiukat ehdot: ”Neljä tyttöä lähetettiin heti pois” - Viihde - Ilta-Sanomat

Turkulainen Anna, 19, voitti Kiinassa pidetyn kauneuskilpailun – kisassa tiukat ehdot: ”Neljä tyttöä lähetettiin heti pois”

Turkulainen Anna Merimaa on voittanut Shenzhenissä, Kiinassa pidetyn kauneuskilpailun.

5.11.2016 20:54 | Päivitetty 6.11.2016 0:40

Turkulainen 19-vuotias Anna Merimaa on voittanut Miss Model of the World -kilpailun Shenzhenissä, Kiinassa. Turkulaiskaunotarta kisaan luotsannut mallimamma Marjo Sjöroos iloitsee Merimaan voitosta. Sjöroosin mukaan kilpailussa kirkkainta kruunua tavoitteli yli 60 kilpailijaa.

Anna Merimaa voitti Miss Model of The World -kilpailun perjantaina.­

Suomesta käsin kisaa seurannut Sjöroos kertoo saaneensa tiedon Merimaan voitosta lauantaina iltapäivällä.

– Anna on aivan onneissaan. Hän soitti ja kertoi olevansa kisan voittaja. Hän on nyt aivan pyörryksissä ja siellä paikallinen lehdistö piirittää häntä, Sjöroos kertoo.

Sjöroos kuvailee Kiinassa pidetyn mallikilpailun olevan todella perinteikäs.

– Se on todellinen mallikilpailu, jossa on painotetaan, että osallistujien tulee olla mallintaitoisia. Esimerkiksi alle 175-senttisiä ei kilpailuun huolita, Sjöroos sanoo.

Kilpailun voittanut Merimaa on 181-senttinen. Sjörooos on aiemmin hehkuttanut Ilta-Sanomille, että Merimaalla on ”täydellinen näytösmallin vartalo.” Sjöroos kertoo Ilta-Sanomille, etteivät kaikkien maiden kilpailijat noudattaneet mallikisan tiukkoja ehtoja.

– Neljä tyttöä lähetettiin kisoista heti pois, kun he olivat valehdelleet pituutensa. Mitat eivät myöskään olleet sitä luokkaa, mitä oli odotettu.

Pitkän uran mallimaailmassa tehnyt Sjöroos kertoo melkein luopuneensa jo toivosta, että vielä jonain vuonna suomalaiskaunotar voittaisi kilpailun. Edellisen kerran suomalainen kruunattiin Miss Model of the World -kilpailun voittajaksi vuonna 2001, jolloin Laura Keränen kruunattiin voittajaksi Turkin Istanbulissa.

– Olin jo vähällä menettää toivoni, kun Suomeen ei ole viime vuosina tullut voittoa kisoista. Mietin, että mikä nyt on kun Suomen tytöt eivät kisassa pärjää. Sanoinkin, kun Anna lähti kisaan, että jos nyt ei tule menestystä, niin minä en jaksa enää jatkaa. Nyt hommat siis jatkuvat, Sjöroos sanoo ja nauraa.

– Voin olla todella tyytyväinen nyt, Sjöroos päättää.

Anna Merimaa Suomen edustajaksi heinäkuussa. Merimaa oli Shenzenissä pidetyissä kisoissa yhteensä kaksi viikkoa. Ennen kisaan lähtöä Merimaa kertoi IS:lle valmistautuneensa kilpailuun treenaamalla vartaloaan timmiin kuntoon: hän söi terveellisesti, urheili tavallistakin enemmän, kävi Hypoxi-treeneissä ja lepäsi paljon.

valkoinen Fantasiapuku / Jukka Rintala

musta iltapuku / Jukka Rintala

kulta iltapuku / Jukka Rintala

musta coktail-puku, Halonen

uima-asu Panos Emporio

Korut Glitter

Hammaslääkärikeskus Denta

Juttua muutettu 6.11. klo 0.40. Korjattu Laura Keränen kilpailun edelliseksi suomalaisvoittajaksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?