Laila Snellman pamauttaa, millainen on hyvä huippumalli – liikakiloja ei saa olla ja pitää myös räiskyä: ”Tämä on extreme-laji”

Julkaistu:

huippumalli haussa
Paparazzi-mallitoimiston Laila Snellman saapui paikalle Suomen Huippumalli Haussa -ohjelman pressitilaisuuteen. Hän kertoi IS:n haastattelussa ajatuksiaan tulevasta kaudesta ja mallimaailman paineista.
Suomen Huippumalli haussa -ohjelma alkaa televisiossa ensi keväänä Neloskanavalla. Kanava julkisti torstaina ohjelman uudet tuomarit ja juontajan. Maryam Razavi, Juri Silvennoinen ja Marica Rosengård luotsaavat ohjelmaa, jossa valitaan 12 kilpailijan joukosta uusi huippumalli, mahdollisesti useita.

Uudella kaudella erikoista on se, että myös miehet ovat voineet hakea mukaan kilpailuun. Finalisteissa on kuusi miestä ja kuusi naista.

Paparazzi-mallitoimiston Laila Snellman istui ohjelman pressitilaisuudessa yleisön joukossa ja arvioi mallien onnistumista pressipäivänä.

– Tuolla on tosi lupaavia miehiä. Sori vaan, naiset, mutta heillä on kyllä kova kilpailu edessään.

– Katson aina ensimmäisenä luuston ja katson heti, miltä jonkun kasvot voisivat näyttää kameran läpi. Kaikki ovat raameiltaan ja pituudeltaan sopivia, Snellman analysoi.


Ulkonäköpaineet ovat erottamaton osa vaativaa mallimaailmaa. Viime vuonna televisiossa nähtiin MTV3-kanavan Mallikoulu-ohjelman kolmas kausi. Kauden voitti 21-vuotias Maya Tuominen.

Kauden aikana sosiaalisessa mediassa kohistiin paljon nuoriin malleihin kohdistuvista laihuuskriteereistä. Osa kilpailijoista oli alaikäisiä ja kriteerit tuntuivat kenties mallien nuoren iän takia kovin tylyiltä. Katsojan silmään kaikki osallistujat olivat todella hoikkia.

Snellman kuittaa laihuuskriteerit parilla virkkeellä. Hänen mukaansa mallin on pakko olla nollakokoinen, jos haluaa tehdä töitä ammattilaisena.

– No okei, joku Doven mainos, siellä voi olla kaiken kokoisia. Mutta realiteetti on, että jos haluaa tehdä kaikkea, niin siellä pitää olla nollakokoa, Snellman sanoo.


– Se on vähän niin, että jos joku haluaa formulakuskiksi ja painaa 150 kiloa, niin sille sanotaan, että sulle on mahdotonta rakentaa autoa. Eikä balettitanssijat voi olla myöskään painavia. Miksi se on niin ihmeellistä, että mallien pitää olla pienikokoisia? Tämä on extreme-laji.

Mikä sitten on taika siihen, että joistain kuoriutuu supertähtiä, kuten Suvi Riggsistä (o.s. Koponen)?

– Kilpailijat ovat vielä niin nuoria, että mitä vain voi tapahtua. Suvillakin se tapahtui yhdessä yössä, hän avasi Pradan näytöksen ja sitten, pam, Snellman sanoo ja napsauttaa sormiaan dramaattisesti.

– Suvi oli alussa äärettömän ujo ja epävarma, hän otti kaiken liian vakavasti. Sitten kun hän alkoi rentoutua ja pitää hauskaa, niin karismaa tuli.


Nykynuorison ongelma on Snellmanin mukaan se, että enää ei uskalleta pitää hauskaa ja uppoudutaan kännykkämaailmaan.

– Sanotaan näin, että kun aloitin 80-luvulla, niin silloin mallit oli hulluja tyyppejä. Niitä piti etsiä baareista, kun ei ollut kännyköitä olemassa ja ne bailasi siellä. Sitten tuli pyhäkouluvaihe. Ne vaan istuu hiljaa ja näpyttelee kännyköitään. Nyt on taas tullut uusi sukupolvi, jotka ovat räiskyviä.– Sanon aina nuorille, että menkää ulos, pitäkää hauskaa ja menkää tanssimaan. Tylsyys ei näytä hyvältä kuvissa. Se ei inspiroi kuvaajia. Voi olla vilkas Instagram-elämä, mutta olla silti tylsä verbaalisesti. Esimerkiksi Kate Moss on ollut nuoresta pitäen räiskyvä ja karismaattinen. Siksi hän menestyy, Snellman toteaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt