Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu! vetää väkeä leffateatteriin – kahdessa viikossa yli 200 000 katsojaa - Viihde - Ilta-Sanomat

Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu! vetää väkeä leffateatteriin – kahdessa viikossa yli 200 000 katsojaa

Lastenkirjojen sivuilta valkokankaalle hypänneet Tatu ja Patu tahkoavat ennätyksiä.

Outolan poikina Tatuna ja Patuna nähdään Antti Holma ja Riku Nieminen.­

2.11.2016 12:26

Keskiviikkona 19.10. ensi-iltansa saanut kokoperheen elokuva Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu! on ylittänyt kahdessa viikossa 200 000 katsojan rajapyykin. Elokuvan on nähnyt tähän päivään mennessä jo 202 481 katsojaa.

Antti Holman, Riku Niemisen ja Eedit Patrakan tähdittämä elokuva on noussut kertaheitolla kaikkien aikojen suosituimpien kotimaisten perhe-elokuvien joukkoon.

– On ollut todella ilahduttava nähdä, kuinka positiivisen vastaanoton elokuva on saanut eri ikäisissä katsojissa. Tavoitteemme oli tehdä elokuva, jonka parissa myös lasten vanhemmat viihtyvät., kommentoi elokuvan tuottaja Riina Hyytiä.

Elokuva saa kansainvälisen ensi-iltansa perjantaina Chicagon lastenelokuvafestivaaleilla, jonka viralliseen ohjelmistoon se on valittu.

Tatu ja Patu seikkailevat Aino Havukaisen ja Sami Toivosen yhdessä kirjoittaman ja kuvittaman lastenkirjasarjan päähenkilöinä yhteensä 17 kirjan sivuilla. Hahmojen pohjalta on tehty nyt ensimmäistä kertaa elokuva.

Elokuvan on ohjannut Rike Jokela ja käsikirjoittanut Aino Havukainen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?