Tyttö nimeltä Varpu esitettiin Hollywoodissa kovin odotuksin – ”Tarkoitus synnyttää Suomi-ilmiö” - Viihde - Ilta-Sanomat

Tyttö nimeltä Varpu esitettiin Hollywoodissa kovin odotuksin – ”Tarkoitus synnyttää Suomi-ilmiö”

Jo muun muassa Rooman festivaaleilla palkittu elokuva Tyttö nimeltä Varpu (Little Wing) esitettiin perjantai-iltana Los Angelesissa ulkomaiselle lehdistölle, joka päättää Golden Globe -ehdokkaat sekä pystien saajat.

Selma Vilhunen, Linnea Skog, Paula Vesala ja Kai Nordberg Tyttö nimeltä Varpu (Little Wing) -elokuvan lehdistönäytöksessä Los Angelesissa.­

29.10.2016 12:39

Tämän vuoden tammikuussa Suomen ehdokas Golden Globe -palkinnon saajaksi oli Klaus Härön Miekkailija, mutta palkinnoille asti se ei yltänyt.

Hollywoodissa Paula Vesalan ja Linnea Skogin tähdittämän Tyttö nimeltä Varpu -elokuvan esityksessä olivat mukana ohjaaja Selma Vilhunen, tuottaja Kai Nordberg sekä tietysti itse näyttelijät Skog ja Vesala ja tuotantopäälikkö Camilla O’Connor sekä markkinointijohtaja Kitty Ihamuotila.

– Tyttö nimeltä Varpu on niin hyvä ja erityinen elokuva, että sillä on aito mahdollisuus tavoitella maailman toiseksi arvostetuinta elokuvapalkintoa. Tätä mahdollisuutta ei yksinkertaisesti voi jättää käyttämättä, tuottaja Kai Nordberg sanoi IS:lle.

Hänen mielestään Golden Globe -palkintoa kannattaa tavoitella vain, jos elokuva on todella poikkeuksellisen hieno, koskettava ja omaperäinen. Nämä kriteerit täyttyvät Nordbergin mielestä heidän elokuvassaan.

Jo Miekkailija-elokuvan kanssa Nordberg ymmärsi kansainvälisen markkinoinnin tärkeyden. Ja nyt jatkuu sama linja.

– Menestystä voi tulla vain, jos elokuva on esillä ja sen kansainvälistä näkyvyyttä pyritään maksimoimaan. Tämä on kovaa työtä, eikä mikään tule ilmaiseksi, mutta meillä on aivan loistava pr-tiimi tekemässä kaikkensa elokuvan eteen, Making Moviesin Nordberg kiittelee.

–On hienoa, että Tyttö nimeltä Varpu on Golden Globe -kisassa, elokuvan tuottaja Kai Nordberg iloitsee.­

Nordbergin mielestä Tyttö nimeltä Varpu ja Miekkailija ovat molemmat omalla tavallaan maailman luokan elokuvia ja siksi Golden Globe -kisaan kannattaa lähteä.

– Miekkailijan menestys oli seurausta todella innovatiivisesti ja suurella ammattitaidolla toteutetusta kampanjasta sosiaalisessa mediassa, joka on äärimmäisen tärkeä vaikuttamismuoto. Nyt aiomme hyödyntää olemassa olevia kontakteja ja tehdä erittäin näkyvän Tyttö nimeltä Varpu -elokuvan näköisen kampanjan, Nordberg sanoi.

Rima kansainväliselle tasolle

Nordberg katsoo vahvasti maailmalle. Making Movies tähtää kansainväliseksi laatudraamaa tuottavaksi tuotantoyhtiöksi, joka pyrkii yhä voimakkaammin kansainvälisille markkinoille suomalaisten tekijöiden ja sisältöjen kanssa.

– Elokuva on kuitenkin aina keskiössä toiminnassamme. Teemme suomalaisista tekijöistä ja ohjaajista kansainvälisen tason toimijoita asettamalla tarinoiden riman niin korkealle, että elokuvamme puhuttelevat ihmisiä kaikkialla, Nordberg painotti.

Kai Nordberg antaa tunnustusta myös jo useasti palkitulle Hymyilevä mies -elokuvalle, joka on Suomen ehdokas parhaan vieraskielisen Oscarin saajaksi.

Kai Nordberg, Linnea Skog, Paula Vesala ja Selma Vilhunen.­

– Suomessa on tänä vuonna tuotettu kaksi hienoa, kansainvälisen tason laatuelokuvaa. Uskon, että elokuvat tukevat toisiaan ja koko suomalaisen elokuvan kansainvälistä läpimurtoa. Yhdellä kärjellä ei voisi saavuttaa pysyviä tuloksia.

– On hienoa, että Tyttö nimeltä Varpu on Golden Globe -kisassa. Mielestäni se vain tukee Hymyilevän Miehen Oscar-ehdokkuutta. Tarkoitushan on synnyttää samanlainen Suomi-ilmiö kansainväliseen elokuvamaailmaan kuin tanskalaiset tekivät aikanaan. Tähän tarvitaan enemmän kuin yksi tekijä ja elokuva.

Ohjaaja Selma Vilhunen ja näyttelijät Linnea Skog ja Paula Vesala.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?