Remulta katosi tunto navan alapuolelta – pelko hävisi naisen vierailtua sairasvuoteella: ”Prinsessa istahti Eiffel-tornin päälle”

Remu Aaltonen muistelee elämäkerrassaan koiravaljakkoajelua, joka oli viedä mieheltä kävelykyvyn.

26.10.2016 10:10

Remu Aaltonen muistelee Markku Salon kirjoittamassa Remu-elämäkertakirjassa vuonna 1996 sattunutta vakavaa koiravaljakko-onnettomuutta, jonka seurauksena hän halvaantui. Lääkärit uskoivat, ettei Remu kävelisi enää koskaan.

”Verta tuli suusta ja mä olin ihan solmussa. Sitten kuului vaan semmonen surahdus, tunsin niinku ois menny sähköä, ja mä ajattelin että nyt tapahtui jotain. Ei mikään paikka liikkunu. Mä pelkäsin että mä pyörryn, mutta ei menny taju. Pelotti niin saatanasti. (....) Legurit oli sitä mieltä, että mun pitää vähitellen alkaa ymmärtää että tilanne on vakava. Neliraajahalvaus. Liikkumispuoli ei tuu enää pelaamaan normaalisti. Mä sanoin että voittekste olla hiljaa, täytyy levätä. Pelon häive käy mun mielessä. Tulee huono fiilis. Pitkästä aikaa mua pelottaa. Kylmät väreet tulee”, kirjassa kuvaillaan vakavaa onnettomuutta.

Remu kiidätettiin sairaalaan, josta alkoi pitkä toipuminen. Hänelle tehtiin selkärangan luudutusleikkaus. Kävely ja käsien käyttö Remun piti opetella uudelleen.

”Vanhoja sotakavereita”

Hän kuvailee kirjassa pelästyneensä huomattuaan, ettei hänellä ole tuntoa navan alapuolella. Remu kertoo kirjassa aikaisemmin vitsailleensa, että jos alapää ei toimi, niin mies on yhtä kuin kuollut. Nyt hän oli itse onnettomuuden jäljiltä joutunut kohtaamaan vastaavanlaisen tilanteen.

”Kun sitten kerran tuli päivähoitaja sinne mä sanoin: ’Mulla on vähän huonosti noi munat. Siirrä toiselle puolelle.’ Se hoitaja sitten vei, eikä mitään tuntoa! Mä ajattelin että voi vittu, nyt mä oon huolissani. Ei ota eteenkään enää. Ihan dead”, Remu kertaa kauhunhetkiään.

Remu Aaltonen kuvattuna sairaalassa 1996.

Yöllinen intiimi kohtaaminen naispuolisen ystävän kanssa sai Remun huomaamaan, että toipuminen on peloista huolimatta edennyt.

”Yks mun vanha pitkäaikainen ystävä soittaa yhtäkkiä: ’No niin, moi Aaltonen, pitkästä aikaa. Mä en oo viittinyt tulla käymään, kun mä tiedän että siellä on ihan hirveesti ihmisiä. Mikä tilanne?’”

Muusikko kutsui naisen tapaamaan häntä sairaalaan, jossa kohtaaminen eteni nopeasti hyvin intiimiksi. Remu kuvailee ilahtuneensa huomatessaan, että navan alapuolella oli kuin olikin tuntoa.

”Kimma ottaa röyhelöt veke päältä ja mulle tulee semmonen fiilis että jumalauta, mä oonki kunnon äijä! Prinsessa istahti Eiffel-tornin päälle ja vatkas vähän bodia että ruosteet heilahti sivuun. (...) Sitten se hyppäs veke ja laittoi hitaasti röyhelöt pykälään ja sanoi: ’No, ehkä vielä joskus nähdään.’ ’Voi vittu’, mä sanoin, ’tää oli kovin juttu mitä voi olla.’ ’Vanhoja sotakavereita’, hän sanoi vaan ja läks veke”, hän kertoo kirjassa.

Jutun pääkuvana olevalla videolla kerrataan Remu Aaltosen huikeaa uraa kuvina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?