80-luvun hittibändin laulaja Pete Burns on kuollut 57-vuotiaana - Viihde - Ilta-Sanomat

80-luvun hittibändin laulaja Pete Burns on kuollut 57-vuotiaana

Dead Or Alive -yhtyeen nokkamies on kuollut, hänen edustajansa vahvistaa.

Pete Burns kuvattuna vuonna 1991 ja 2012.­

24.10.2016 20:52

Dead Or Alive -yhtyeen laulaja Pete Burns on kuollut 57 vuoden iässä. Hänen managerinsa kertoi suru-uutisen Burnsin virallisella Twitter-tilillä maanantai-iltana.

– Joudun surukseni kertomaan traagisen tiedon siitä, että rakastettu Pete Burns (Dead Or Alivesta) kuoli yllättäen eilen sydänkohtaukseen, twiitissä kerrotaan.

Hi guys, it's Kyle here. Was asked to send out this tweet on behalf of Steve, Lynn & Michael. #rippeteburns #sadtimes #icon SO SAD!!! pic.twitter.com/rOkAVHsZQg— Pete Burns (@PeteBurnsICON) 24. lokakuuta 2016

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Hänen perheensä ja ystävänsä ovat musertuneita tähtemme menetyksestä. Hän oli todellinen visionääri, kaunis ja lahjakas sielu ja kaikki häntä rakastaneet ja arvostaneet tulevat kaipaamaan häntä.

– Hän tulee elämään ikuisesti muistoissamme.

Kuolemasta uutisoivat myös muun muassa Daily Mail ja The Sun.

Brittiyhtye Dead Or Aliven You Spin Me Round (Like a Record) soi taukoamatta radioissa 80-luvulla. Yhtyeen räväkästä laulajasta Pete Burnsista tuli seksisymboli, mutta viimeisinä vuosinaan laulaja oli otsikoissa lähinnä muuttuneen ulkonäkönsä ansiosta.

Vuonna 1985 Burns näytti hyvin erilaiselta kuin viimeisinä vuosinaan.­

Yli 300 kauneusleikkausta ehtivät tehdä poptähdestä täysin tunnistamattoman.

– Minulle on tehty varmaan 300 toimenpidettä. Kun olen 80-vuotias, niin toivon, että Jumala ei tunnista minua taivaassa, Burns itse sanoi tänä vuonna julkaistussa brittidokumentissa.

Burns kuvaili dokumentissa itseään ironisesti tohtori Frankensteiniksi ja Frankensteinin hirviöksi.

Hän sanoi hätkähdyttävän ulkonäkönsä olevan tarkkaan harkittu, ja pakkomielle ulkonäköä kohtaan alkoi jo yhtyeen läpimurron aikoihin vuonna 1985.

Lukemattomat epäonnistuneet toimenpiteet ehtivät jättää Burnsiin jälkensä. Vuonna 2002 hänen henkensä oli hiuskarvan varassa, kun hänen sydämeensä, keuhkoihinsa sekä jalkoihinsa kehittyi veritulppa.

Lääkärit antoivat tuolloin Burnsille vain kahden prosentin mahdollisuuden selvitä hengissä, mutta vietettyään kymmenen päivää teho-osastolla hän selviytyi hengissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?