Sebastian

Viihde

10 outoa yksityiskohtaa Kim Kardashianin ryöstössä – turvatiimille sataa kritiikkiä

Julkaistu:

Ryöstö Pariisissa
Aseellisen koruryöstön kohteeksi asunnossaan Pariisissa maanantain aamuyöllä joutuneen reality-tähti Kim Kardashianin turvatiimi saa osakseen kovaa kritiikkiä.
Samaan aikaan kun viranomaiset ja tutkijat Pariisissa yrittävät jäljittää reality-tähti Kim Kardashianin ryöstänyttä ryhmää, on yhä mysteeri, kuka on vastuussa ryöstöstä ja kuinka aseistautunut joukko saattoi ylipäätään päästä Kardashianin asuntoon.
 • Artikkelin päävideolla käydään läpi ryöstön yksityiskohtia.
Rap-artisti Kanye Westin vaimo, tosi-tv-tähti, Kim Kardashian sidottiin ja ryöstettiin aseella uhaten luksusasunnossaan Pariisissa varhain maanantaina aamuyöllä. Pariisin muotiviikoille osallistunut Kardashian sekä ystävänsä, stylisti Simone Harouche, olivat ryöstön tapahtuessa asunnossaan ilman turvamiehiä, sillä Kimin henkivartija oli lähtenyt paikalliseen yökerhoon yhdessä Kimin kahden siskon kanssa.

Kim oli ryöstäjien saapuessa yksin makuuhuoneessaan, stylistiystävä puolestaan nukkumassa omassa, alakerrassa sijaitsevassa makuuhuoneessaan, josta hän meteliin herättyään pakeni kylpyhuoneeseen ja soitti hätäpuhelun Kimin henkivartijalle.

Ryöstäjät ehtivät kuitenkin pois paikalta ennen apujoukkoja ja saivat saaliikseen arvokoruja liki 10 miljoonan euron arvosta.


Daily Mail listasi Kardashianin ryöstöön liittyviä erikoisia yksityiskohtia ja pyysi popin kuninkaan Michael Jacksonin entiseltä henkivartijalta, Matt Fiddesilta, näkemystä ongelmakohtiin.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

1. Miksi Kim Kardashian oli asunnossaan ilman vartiointia, vaikka hänellä oli mukanaan miljoonien arvoiset korut, joita hän kaiken lisäksi oli esitellyt sosiaalisessa mediassa? Kardashianin muu perhe majoittui isossa ja paljon turvallisemmassa Four Seasons -hotellissa reilun kilometrin päässä.

Fiddes huomautti, että kun hän työskenteli Jacksonille, tätä ei jätetty hetkeksikään yksin.

– Kimiä ei olisi pitänyt missään nimessä jättää yksin ilman vartiointia, se on hyvin epäilyttävää. Lisäksi on epätavallista, että noin arvokkailla koruilla ei ole omaa vartijaansa, Fiddes huomauttaa.

– Nykymaailman sosiaalisine medioineen on aivan eri juttu kuin ennen, ja kun esittelee rikkauksiaan, tekee itsestään kohteen.Vain pari päivää ennen ryöstöä Kim Kardashian julkaisi Instagramissaan kuvan, jossa hän esitteli valtavaa timanttisormustaan. Hän oli myös kertonut olevansa Pariisin muotiviikoilla. Ryöstäjät veivät tiettävästi myös kyseisen sormuksen.

2. Miksi luksustalossa, jossa huoneistojen vuokrat ovat jopa yli 9000 euroa viikossa, ei ollut turvakameroita rakennuksen sisällä tai heti ulkopuolella? Kamerat paitsi paljastavat lähestyvät rikolliset myös ehkäisevät rikoksia.

Fiddesin mielestä Kardashianin tasoisella julkkiksella olisi pitänyt olla turvakamerat paitsi asunnon ulkopuolella myös sisällä.

– Liikkeentunnistimin varustettu kamera olisi pitänyt olla hänen makuuhuoneensa ovella ja näyttöruutu turvatiimin päällikön makuuhuoneessa, jotta joku turvatiimistä olisi voinut tarkkailla tilannetta läpi yön. Tämä on ihan perusjuttuja.

3. Miksi talossa, jota ovat käyttäneet sellaiset maailmantähdet kuin Madonna ja Leonardo DiCapriokin, oli vain yksi yövahtimestari töissä? Talossa työskentelee kokkeja, autonkuljettajia ja muuta henkilökuntaa, joten miksi ei myös 24/7 päivystävää turvatiimiä.

Fiddesin mielestä on outoa, ettei edes Kimin oma turvatiimi ollut asunnossa tähden kanssa.


– On tavallista, että julkkikset tuovat mukanaan oman turvatiimin. Minun mielestäni Kimillä olisi pitänyt olla jopa kahdeksan turvamiestä talon ulkopuolella ja luotettavimmat kaksi tai kolme turvamiestä sisällä asunnossa.

– Kun olin Michael Jacksonin kanssa, meillä oli aina myös linkki paikallispoliisiin, jotta he tiesivät tulla heti paikalle, jos jotain tapahtui.

4. Kuinka ryöstäjät pääsivät läpi turvalukitusta panssariovesta, joka oli vielä sisäpuolelta salvattu? Ovessa ei näkynyt mitään jälkiä, ja ei ole olemassa mitään syytä, miksi kukaan päästäisi joukon tuntemattomia miehiä sisään keskellä yötä. Vaikka miehet olisivat väittäneet olevansa poliiseja, yksi puhelu olisi hälyttänyt oikeat viranomaiset.

Fiddesin mukaan on normaalia, että turvatiimit tarkistavat rakennuksen ennen kuin heidän asiakkaansa majoittuu sinne.

– He yleensä tarkistavat kaikki paikat, joissa asiakas mahdollisesti on, jo pari päivää etukäteen.


5. Mitä tietoa yövahtimestarilla, joka sidottiin ja vaiennettiin suukapulalla, saattoi ylipäätään olla Kardashianin olinpaikasta, liikkeistä ja henkilökohtaisista turvajärjestelyistä? VIP-rakennuksissa asukkaille taataan täydellinen yksityisyys eikä mitään tietoja anneta kenelläkään henkilökunnan alempiarvoisille tai vähempipalkkaisille jäsenille.

Fiddesin mukaan korkean profiilin julkkisten liikkeitä on vaikea pitää salassa.

– Hotellien siivoojat ja portinvartijat kertovat usein ihmisille, koeta hotellissa majoittuu. Yleensä he haluavat vain nimikirjoituksia, mutta juuri siksi julkkikset tuovat oman turvatiimin.

6. Miksi Kimin henkivartija, Pascal Duvier, jätti hänet yksin ja meni yökerhoon? Ja kuinka ryöstäjät, mitä ilmeisemmin, tiesivät, ettei hän ole paikalla?

Fiddesin mielestä on täysin uskomatonta, että Duvier ei ollut Kimin seurassa vaan tämän siskojen Kourtneyn ja Kendallin kanssa yökerhossa.

– Mielestäni henkivartijan pitää olla valmis ottamaan vaikka luoti vastaan asiakkaansa edestä. Ja kun olet siinä pisteessä, ettet enää voi tehdä niin, on aika lopettaa hommat. Siksi minä lopetin työt Michael Jacksonille, kun sain lapsia.


– Vaikuttaa siltä, että Duvierista on tullut enemmän Kimin kaveri kuin työntekijä. Hänellä on myös omia some-tilejä, mikä olisi ollut meiltä aikanaan ehdottomasti kielletty: kun työskentelin Michaelille, emme saaneet kertoa edes vaimoillemme, missä päin maailmaa olimme.

7. Miksi Kardashian sai poistua Ranskasta vain tunteja rikoksen jälkeen ja palata USA:han?

On yleinen käytäntö, että vakavien rikosten uhrit avustavat poliisia ja syyttäjiä ja ovat kuulusteltavina muutamia päiviä. Avaintiedot unohtuvat helposti.

8. Miksi Kardashianeja oli turvaamassa vain kolme hankivartijaa Ranskassa, joka on yleisessä hätätilassa Pariisin ja Nizzan terroristi-iskujen takia? Kimin oli tarkoitus olla oma asunnossa yhden henkivartijan kanssa, kun muut kaksi vartijaa olivat muun perheen turvana hotellissa.

Fiddesin mielestä Kimin ei ehkä ylipäätään olisi pitänyt matkustaa Pariisin muotiviikoille maan tilanteen takia.

– Kun hänen turvatiiminsä teki etukäteistyötään, heidän täytyi huomata, että Pariisissa on ollut kaksi suurta terrori-iskua hiljattain. Kim on yksi maailman tunnetuimmista julkkiksista, ja minä olisin ehkä kehottanut häntä olemaan menemättä Pariisiin etenkään, kun kyse oli vain parista muotinäytöksestä.


– Kim on iso kohde etenkin, koska hän on korkean profiilin amerikkalainen nainen. Mekin jouduimme välillä sanomaan Michael Jacksonille joistakin paikoista, että vaikka hän kuinka haluaisi, emme voi mennä, koska on liian vaarallista.

9. Miten viisi rikollista onnistui pääsemään sisään rakennukseen, ulos sieltä ja pakenemaan polkupyörillä? Miehet pakenivat ilmeisesti ilman, että kukaan uhrien, Kimin ja yövahtimestarin, lisäksi näki heitä.

Fiddes kertoo Michael Jacksonilla olleen aina mukanaan videokuvaaja, joka tallensi tähden kaikki liikkeet. Vastaavanlainen videovalvonta olisi helppo toteuttaa huomaamattomasti nykytekniikalla.

– Se tehtiin paitsi tähden myös hänen lähellään olevien ihmisten turvaksi. Materiaalin avulla pystyimme esimerkiksi tunnistamaan ihmiset, jotka jatkuvasti seurasivat häntä.

10. Alueella, jolla Kardashian Pariisissa majoittui, on ollut käynnissä yksityisten asuntojen ryöstösarja. Miksi häntä ei varoitettu ja suojeltu paremmin?

Myös tässä Fiddes suomii Kimin turvatiimiä töidensä laiminlyönnistä.

– Turvatiimin pitäisi tehdä kunnon etukäteistarkastukset ja selvittää myös alueen historia, jotta he voivat suunnitelma työnsä sen mukaisesti. Tämä ei ole Kimin syy. Vaikuttaa, että häntä on neuvottu huonosti.

Näin ryöstö eteni

-Viisi poliisiksi pukeutunutta miestä menee sisälle rakennukseen, kun ovimies päästää heidät sisään.

-Ovimies laitetaan käsirautoihin aseella uhaten, jolloin hän johdattaa asemiehet Kardashianin ovelle.

-Asemiehet menevät Kimin huoneeseen ja uhkaavat häntä aseella päähän.

-Asemiehet sitovat Kim Kardashianin ja lukitsevat tämän kylpyhuoneseen, jossa tämä rukoilee henkensä puolesta.

-Asemiehet varastavat arvokoruja lähes 10 miljoonan euron edestä. Yhden sormuksen arvo on noin neljä miljoonaa euroa.

-Kanye West keskeyttää keikkansa New Yorkissa, kun hän kuulee tapahtumista.

-Kimin siskot Kourtney Kardashian ja Kendall Jenner lopettavat juhlimisen L’ Arc -yökerhossa Pariisissa ja kiiruhtavat asunnolle yhdessä henkivartijan kanssa kuultuaan tapahtumista.

-Kim Kardashian kiidätettiin takaisin Yhdysvaltoihin yksityiskoneella.

-Kim Kardashianin kone laskeutui yksityiselle lentokentälle New Yorkissa, jossa hänen miehensä Kanye West oli vastassa.

-Vastassa New Yorkissa oli mittavat turvatoimet: noin 10 autoa ja 20 turvamiestä.

Lähteet: Daily Mail ja TMZ


Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Näitä luetaan!
  1. 1

   Radiojuontajaa odotti pankkiautomaatilla muhkea yllätys – edellisen asiakkaan kuitti löi ällikällä

  2. 2

   Las Palmasin kauhulennon matkustajat pääsivät vihdoin Ouluun – liki 55 tunnin piina ohi: ”Väsyneitä ollaan”

  3. 3

   Ruotsin perhesurma: Oliko harvinainen oireyhtymä syy vanhempien julmaan päätökseen?

  4. 4

   Radiojuontaja haki asuntolainaa Nordeasta, virkailija kehotti palaamaan kotimaahan – näin vastaa pankki

  5. 5

   Virpi Miettinen esittää uutuuskirjassa rajuja väitteitä ex-miehistään – ”Makasin sohvalla peiton alla ja pelkäsin”

  6. 6

   Nelihenkinen perhe löytyi kuolleena Ruotsissa – vanhempien allekirjoittama kirje paljasti järkyttävän motiivin

  7. 7

   Riita siirtolaisista johti umpikujaan – tästä on kyse Yhdysvaltojen hallinnon sulkemisessa

  8. 8

   Uusi pakastepizza sai legendan maineen, mutta monessa Lidlissä ovat vastassa vain tyhjät laarit: ”Nähty täällä”, ihmiset vinkkaavat toisilleen

  9. 9

   Tunnista salakavalat merkit – oireeton sydänkohtaus vaanii suomalaisia

  10. 10

   Ellen Jokikunnas ei aikonut koskaan naimisiin – Jari-puoliso empi kosintaansa vuosia: ex tempore -häät olivat ainoa vaihtoehto

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Radiojuontajaa odotti pankkiautomaatilla muhkea yllätys – edellisen asiakkaan kuitti löi ällikällä

  2. 2

   Nelihenkinen perhe löytyi kuolleena Ruotsissa – vanhempien allekirjoittama kirje paljasti järkyttävän motiivin

  3. 3

   Uusi pakastepizza sai legendan maineen, mutta monessa Lidlissä ovat vastassa vain tyhjät laarit: ”Nähty täällä”, ihmiset vinkkaavat toisilleen

  4. 4

   Radiojuontaja haki asuntolainaa Nordeasta, virkailija kehotti palaamaan kotimaahan – näin vastaa pankki

  5. 5

   Meghan Markle rikkoi räikeästi protokollaa kouluvierailulla – teki kuninkaallisilta tiukasti kielletyn eleen

  6. 6

   Jari Sillanpään kodista löytyi nestepusseja – poliisi hämmästyi käyttösyystä: ”En ole koskaan kuullut tällaisesta”

  7. 7

   Mitä kuuluu Poliisiopisto-elokuvien tähdille? Näin heille kävi 80-luvun hittielokuvien jälkeen: lääkeyliannostus, traaginen kuolema...

  8. 8

   Espoosta paljastui järkyttävä suhdehelvetti: Oma mies hakkasi naista vuosien ajan joka viikko ja raiskasi kerran kuussa

  9. 9

   Ruotsin perhesurma: Oliko harvinainen oireyhtymä syy vanhempien julmaan päätökseen?

  10. 10

   Lähes 50 kiloa laihtunut Antti Railio Iskelmällä rankasta vuodestaan: ”Erosin puolisostani ja se vei aika syviin vesiin”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Äiti aavisti pahaa, kun Sanna-Marin Facebook-kuva oli vaihtunut yöllä – kodista paljastui kauhein mahdollinen painajainen

  2. 2

   Kun Teemu syntyi, isä otti hatkat: sai selityksen 18 vuoden jälkeen Kadonneen jäljillä -sarjassa – Näin kävi, kun kamerat sammuivat

  3. 3

   Näin näännytetty 17-vuotias pakeni ikkunan kautta vanhempiensa kidutusta ja pelasti 12 sisarustaan – keksi kännykän hätäkikan, poliisi ylistää

  4. 4

   Autoilija ajoi ikkunat huurussa ABC-asemalle, eikä poliisi ”ollut 20 vuoden aikana nähnyt yhtä tyhmää miestä”

  5. 5

   Isän karmiva aavistus osui oikeaan: Päätti toimia vastoin poliisin ohjeita ja löysi poikansa viime hetkellä

  6. 6

   Anna-Leena Härkönen ärsyyntyi Teneriffan-lennollaan rasittavasta ilmiöstä koneen vessajonossa – oletko huomannut tällaista käytöstä?

  7. 7

   Palkittu muusikko kävi käsiksi ja roikkui juontajan rinnuksissa – haukkui gaalassa Ylen, helsinkiläiset ja Lilli Paasikiven

  8. 8

   Hugh Hefnerin leski Crystal, 31, palasi julkisuuteen täysin muuttuneena – povipommityyli on nyt historiaa: elelee elatusmaksuilla

  9. 9

   13 sisarusta löydettiin kammottavista oloista kotoaan Yhdysvalloissa – vanhemmille syytteet kidutuksesta

  10. 10

   Näin Jari Sillanpää kertoi poliisille huumeiden käytöstä – lue kuulustelu sanasta sanaan: ”Nautin polttamalla amfetamiinia”

  11. Näytä lisää
  Näitä luetaan!
  1. 1

   Radiojuontajaa odotti pankkiautomaatilla muhkea yllätys – edellisen asiakkaan kuitti löi ällikällä

  2. 2

   Las Palmasin kauhulennon matkustajat pääsivät vihdoin Ouluun – liki 55 tunnin piina ohi: ”Väsyneitä ollaan”

  3. 3

   Ruotsin perhesurma: Oliko harvinainen oireyhtymä syy vanhempien julmaan päätökseen?

  4. 4

   Radiojuontaja haki asuntolainaa Nordeasta, virkailija kehotti palaamaan kotimaahan – näin vastaa pankki

  5. 5

   Virpi Miettinen esittää uutuuskirjassa rajuja väitteitä ex-miehistään – ”Makasin sohvalla peiton alla ja pelkäsin”

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Radiojuontajaa odotti pankkiautomaatilla muhkea yllätys – edellisen asiakkaan kuitti löi ällikällä

  2. 2

   Nelihenkinen perhe löytyi kuolleena Ruotsissa – vanhempien allekirjoittama kirje paljasti järkyttävän motiivin

  3. 3

   Uusi pakastepizza sai legendan maineen, mutta monessa Lidlissä ovat vastassa vain tyhjät laarit: ”Nähty täällä”, ihmiset vinkkaavat toisilleen

  4. 4

   Radiojuontaja haki asuntolainaa Nordeasta, virkailija kehotti palaamaan kotimaahan – näin vastaa pankki

  5. 5

   Meghan Markle rikkoi räikeästi protokollaa kouluvierailulla – teki kuninkaallisilta tiukasti kielletyn eleen

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Äiti aavisti pahaa, kun Sanna-Marin Facebook-kuva oli vaihtunut yöllä – kodista paljastui kauhein mahdollinen painajainen

  2. 2

   Kun Teemu syntyi, isä otti hatkat: sai selityksen 18 vuoden jälkeen Kadonneen jäljillä -sarjassa – Näin kävi, kun kamerat sammuivat

  3. 3

   Näin näännytetty 17-vuotias pakeni ikkunan kautta vanhempiensa kidutusta ja pelasti 12 sisarustaan – keksi kännykän hätäkikan, poliisi ylistää

  4. 4

   Autoilija ajoi ikkunat huurussa ABC-asemalle, eikä poliisi ”ollut 20 vuoden aikana nähnyt yhtä tyhmää miestä”

  5. 5

   Isän karmiva aavistus osui oikeaan: Päätti toimia vastoin poliisin ohjeita ja löysi poikansa viime hetkellä

  6. Näytä lisää