Saara Aalto lensi Yhdysvaltoihin – tapasi myös supertähti Robbie Williamsin

Britannian X Factorissa kisaava Saara Aalto poseeraa tuoreissa kuvissa iloisena mentorinsa Sharon Osbournen kotona.

Sharon Osbourne ja yli 25-vuotiaiden X Factor -ryhmä tämän kotona Los Angelesissa, Yhdysvalloissa. Saara Aalto kuvassa kolmas oikealta.

27.9.2016 15:42

Britannian X Factorissa kisaava Saara Aalto, 29, pääsi viime viikonloppuna dramaattisten vaiheiden jälkeen valmentaja Nicole Scherzingerin antamalla villillä kortilla jatkoon piinaavasta kuuden tuoliin haasteesta.

28 parhaan joukkoon pääsy tarkoitti samalla sitä, että Aalto pääsi yhdessä kuuden muun yli 25-vuotiaiden ryhmässä kisaavan laulajan kanssa heidän valmentajansa ja mentorin, Sharon Osbournen, kotiin Yhdysvaltoihin kilpailemaan niin sanotussa Judges’ Houses - eli tuomareiden talot -vaiheessa.

Tuoreissa kuvissa Aalto poseeraa iloisena yhdessä kilpatovereidensa kanssa Osbournen kotona Los Angelesissa.

Sharon Osbourne ohjeistaa valmennettaviaan.

Daily Mailin mukaan kisaajat ovat treenaamisen lisäksi viettäneet myös yhteistä laatuaikaa ja tutustuneet toisiinsa esimerkiksi ”iltanuotiolla” kuohuvaa kilistellen.

Kilpailijat jakoivat tarinoitaan takkatulen ääressä.

Saara Aalto (toinen vasemmalta) yhdessä yli 25-vuotiaiden ryhmänsä kilpailijoiden kanssa viettämässä iltaa Sharon Osbournen kotona.

Aallon ryhmä kävi myös katselemassa nähtävyyksiä ja vieraili muun muassa kuuluisalla Hollywoodin Walk of Famella ihastelemassa kuuluisuuksien nimikkotähtiä.

Yli 25-vuotiaiden ryhmä kävi katselemassa myös nähtävyyksiä Los Angelesissa ja Hollywoodissa. Saara Aalto kuvassa toinen oikealta.

Saara Aalto ja kilpakumppaninsa Hollywoodin Walk of Famella.

Judges’ Houses -vaiheessa kilpailijoiden suorituksia valmentaa ja arvioi heidän valmentajiensa lisäksi myös jokin toinen musiikin ammattilainen ja supertähti. Juuri nyt tuhannet ja taas tuhannet tytöt ja naiset lienevät kateudesta vihreitä, sillä Sharon Osbournen apuna Saara Aaltoakin opastaa megatähti Robbie Williams.

Sharon Osbourne pestasi avukseen megatähti Robbie Williamsin.

Jokaisella laulajalla on tässä vaiheessa vielä yksi mahdollisuus vakuuttaa valmentajansa siitä, että juuri hänen kuuluu päästä finaaliin ja live-lähetyksiin.

Kukin Saara Aallon ryhmän kilpailija sai vielä kerran esiintyä Sharon Osbournelle ja tätä avustaneelle Robbie Williamsille.

Saara Aalto hurmasi tuomarit ja eritoten Nicole Scherzingerin jo koelauluissa esittämällä alkukarsintajaksossa heille Sian kuuluisan Chandelier-kappaleen. Hän pääsi jatkoon kolmella kyllä-äänellä, sillä juuri tuolloin Sharon Osbourne ei ollut paikalla.

Koelaulujen jälkeen Aallon matka jatkui kolmen päivän Bootcamp-leirille, jossa laulajat ottivat mittaa toisistaan. Wembley Arenassa Lontoossa leirin päätteeksi esiintynyt Aalto pääsi jatkoon Donna Summerin On The Radio -kappaleella.

Seuraavaksi vuorossa oli tiukka ”kuuden tuolin haaste”, joka nähtiin brittien televisiossa viime viikonloppuna. Siinä jäljellä olevat laulajat oli jo jaettu neljään ryhmään ja heille oli nimetty valmentajat: Aalto siis kisasi tässä vaiheessa kuudesta, jatkoon oikeuttavasta paikasta Sharon Osbournen tiimissä – ja tuomio oli tyly: Osbourne ei vakuuttunut Aallon tulkinnasta Ed Sheeranin kappaleesta I See Fire. Hän kehui kyllä Aallon ääntä ja äänialaa, mutta koki, ettei Aalto ollut yhteydessä esittämäänsä kappaleeseen – tulkinta jäi siis kylmäksi eikä koskettanut häntä: yleisön kovasta tuesta ja muiden tuomareiden tyrmistyksestä huolimatta Osbourne päätti tiputtaa Aallon jatkosta.

Aalto ei kuitenkaan halunnut luovuttaa ja lopulta Simon Cowell antoi hänelle toisen mahdollisuuden laulaa ja vakuuttaa valmentajansa. Aalto aloitti ranskankielisen Je suis malade -kappaleen ja sai osakseen valtavan buuausmyrskyn yleisöstä – ja kisa näytti päättyvän siihen, ei jatkopaikkaa.

Jokainen valmentaja sai kuitenkin lopuksi jakaa yhden villin kortin jonkun toisen tiimin jo pudotetulle jäsenelle. Aallolla kävi tuuri, sillä yli 25-vuotiaiden ryhmän villin kortin sai jakaa häneen jo ensisävelistä rakastunut Nicole Scherzinger, ja Aalto pääsi kuin pääsikin jatkoon.

X Factor UK jatkuu ensi viikonloppuna kahden Judges’ Houses -jakson voimin. Jaksot esitetään Britanniassa lauantaina 1.10. ja sunnuntaina 2.10.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?