Maria Ylipää kritisoi Suomen ilmapiiriä – nämä asiat ovat Ruotsissa paremmin - Viihde - Ilta-Sanomat

Maria Ylipää kritisoi Suomen ilmapiiriä – nämä asiat ovat Ruotsissa paremmin

Laulaja-näyttelijä Maria Ylipää kokee, että Ruotsissa ihmisiä kannustetaan ja rohkaistaan enemmän kuin Suomessa.

Maria Ylipää­

11.9.2016 10:50

Ylen 90-vuotisjuhlissa lauantai-iltana Höstvisa-laulun esittänyt laulaja-näyttelijä Maria Ylipää kertoi juhlallisuuksissa Ilta-Sanomille kokemuksiaan taiteilijan elämästä sekä Suomessa että Ruotsissa. Ylipää kokee, että suurin ero naapurimaiden välillä on ilmapiirissä.

– On ollut ihanaa, kuinka positiivisesta ilmapiiristä ja kannustavuudesta Ruotsissa lähdetään tekemään töitä. Se on isoin ero, jonka olen kokenut ja minulle se ainakin tuottaa vaan hyvää, että on kannustusta ja rohkaisua, Ylipää sanoo ja jatkaa.

– Ruotsissa ihmiset ovat enemmänkin sillä ajatuksella, että totta kai asiat onnistuvat ja ”go for it.” Suomessa tuntuu, että ajatellaan: ”Katsotaan nyt, miten tuolle käy.” Se on mielestäni ihan turhaa. Ei ehkä omassa ystäväpiirissä niinkään, mutta sellainen yleinen ajattelutapa.

Ruotsin kuninkaallisillekin kahdesti laulanut Maria Ylipää jännittää eniten esiintymistä sukulaisilleen ja tutuille kollegoille. –Silloin haluaisi pystyä parhaimpaansa ja hyvään suoritukseen sellaisten ihmisten edessä, joita arvostaa, Maria sanoo.­

Maria kokee, että esimerkiksi näyttelijöitä kannustetaan Ruotsissa lähtemään luomaan uraa ulkomaille, mutta Suomessa ulkomaille tähtääviä näyttelijöitä vähätellään.

– Jos ruotsalaisella näyttelijällä on hyvä ura Ruotsissa, odotetaan totta kai, että milloin otetaan seuraava askel ja lähdetään ulkomaille. Jos se ei onnistu, niin silloin ei naulata ristille. Ilmapiirissä on iso ero, Ylipää kuvailee.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?