Äitiysbloggaaja julkaisi kantaaottavan ennen ja jälkeen kuvan: ”Tämä vartalo ei ansainnut seksikkäitä alusvaatteita” - Viihde - Ilta-Sanomat

Äitiysbloggaaja julkaisi kantaaottavan ennen ja jälkeen kuvan: ”Tämä vartalo ei ansainnut seksikkäitä alusvaatteita”

Laura Mazza kehottaa naisia rakastamaan vartaloaan juuri sellaisena kuin se on.

Laura Mazza avautuu Facebookissa kehonsa muuttumisen aiheuttamista tuntemuksista.­

8.9.2016 20:50

Äitiysblogia pitävä australialainen Laura Mazza julkaisi Facebookissa kuvan vartalostaan ennen lapsia ja lapsien jälkeen.

Kuva edustaa kahta erilaista vartalotyyppiä, mutta Mazza ei perinteiseen tapaan halua kuitenkaan esitellä sillä painonpudotustaan tai fitness-muodonmuutostaan.

Melbournessa asuva Mazza pyrkii kuvan yhteydessä julkaisemallaan pitkällä kirjoituksella tuomaan ilmi sen, että äitien ja naisten tulisi rakastaa vartaloitaan ennen lapsien saamista ja myös sen jälkeen. Hän myös kertoo avoimesti tuntemuksistaan omaa vartaloaan ja sen kokemia muutoksia kohtaan.

Ensimmäisessä kuvassa Mazza on ennen raskauksia erittäin hoikkana ja toisessa kuvassa hän on kahden lapsen saamisen jälkeen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Today.comin mukaan 2-vuotiaan pojan ja 8 kuukautisen tytön äiti kertoo, että ennen raskauksiaan hän noudatti tiukkaa dieettiä ja vahti tarkasti mitä söi.

– En syönyt ollenkaan hiilihydraatteja ja vain juuri ja juuri kasviksia. Söin vain lihaa. Mutta rakastin sitä, koska laihduin nopeasti ja mitä enemmän luita pisti esiin, sitä enemmän arvostin itseäni, Mazza kirjoittaa.

Lopulta tiukka ruokavalio johti siihen, että Mazza alkoi inhota lihaa ja kärsi jatkuvasti närästyksestä.

– Silti katsoin tätä kuvaa itsestäni kuin olisin lihava. Todellisuudessa siinä, miltä näytin ei ollut mitään vikaa, hän jatkaa.

Mazzan mukaan ihmiset ihannoivat hänen hoikaa vartaloaan ja hän oli todella ylpeä siitä. Hän palkitsi itseään ostamalla uusia vaatteita ja esittelemällä vartaloaan niissä.

Raskauksien ja kahden synnytyksen myötä Mazzan vartalo kuitenkin muuttui dramaattisesti.

– Oikealla kuvassa olen minä nyt. Raskausarpia. Roikkuva napa. Paksumpi, ei kovin monia luita esillä, mutta enemmän kuoppia, jotka edustavat selluliittia, kuvailee bloggaaja nykyistä vartaloaan.

– Ihmiset eivät halua nähdä tätä kuvaa. Yhtäkkiä se ei ole okei. Se ei enää miellytä silmää. Se ei ole vartalo, jota ihailtaisiin, hän toteaa surullisena kuvastaan.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Mazza kertoo syövänsä nyt kaikkea, mutta suurimmaksi osaksi kuitenkin terveellisesti. Silloin tällöin hän herkuttelee, mutta kokee sen olevan normaalia ja kuuluvan elämään.

– Arvet, raskausarvet ja hyllyvä vatsa ovat siinä siksi, että tein ihmisiä. Söin hieman enemmän kakkua, join hieman enemmän viiniä. Tein enemmän muffinsseja yhdeksältä illalla ja käperryin sohvalle mieheni kanssa.

Muutosten myötä Mazzan suhtautuminen vartaloonsa muuttui eikä hän rakastanut sitä enää. Hän suri sitä, ettei kohdellut itseään enää samalla tavalla kuin ollessaan hoikempi.

– Tämä vartalo ei ansainnut seksikkäitä alusvaatteita ja uutta vaatevarastoa. Joskus en edes halunnut ottaa raskauskuvia, koska häpesin sitä, kuinka suurelta näytin, raskausajoistaan blogiinsa kirjoittanut Mazza toteaa.

– Haluan olla laiha, mutta paska, kun olin, en ollut onnellinen. Eikä se ollut ainakaan terveellistä, hän jatkaa.

Vartalonsa muuttumisen myötä Mazza päätti yrittää muuttaa suhtautumistaan itseensä. Hän päätti opetella rakastamaan itseään sellaisena, kun hän juuri sillä hetkellä on.

– Olen saavuttanut enemmän tällä vartalolla, kun vanhalla vartalollani. Olen syönyt enemmän hyviä ruokia. Olen elänyt enemmän. Olen antanut enemmän. Olen nauttinut enemmän. Olen tehnyt elämän. Tätä vartaloa pitäisi juhlia ja ihailla, hän julistaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Mazza myöntää haluavansa näyttää edelleen samalta, kun ennen raskauksiaan. Hän kaipaa hoikkaa vartaloaan ja haluaa saada sen takaisin.

Masennuksesta ja ahdistuneisuudesta kärsineelle naiselle on tärkeää saavuttaa hoikempi vartalo tällä kertaa terveellisesti ja voida hyvin sekä fyysisesti että henkisesti. Mazzan masennuslääkkeet vaikuttavat hänen painoonsa ja hän kokeekin tärkeänä, että oppii hyväksymään myös sen mitä hänellä on nyt.

– Haluan olla ylpeä ja solmia rauhan tämän vartalon kanssa. Ja haluan pitää siitä, mitä minulla on nyt... Ei, haluan rakastaa sitä, mitä minulla on nyt.

Mazza kehottaa kaikkia naisia koosta ja muodosta riippumatta rakastamaan vartaloaan.

– Rakasta vartaloasi, sillä sinä todellakin saat vain yhden sellaisen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Mazzan kirjoitus on kerännyt yli 10 000 tykkäystä, tuhansia jakoja ja satoja kommentteja. Naisen seuraajat ihailevat tämän rohkeutta kertoa asiasta ja julkaista realistinen kuva itsestään. Moni kertoo myös kokevansa samoja tuntemuksia vartalonsa kanssa.

– Rakastan tätä. Tunnen hänen tuskansa, toteaa eräs Mazzan kirjoitukseen samaistuva nainen.

– Olet kaunis molemmissa kuvissa. On upeaa, että uskallat kirjoittaa tästä aiheesta, toteaa toinen nainen.

– Sinussa ei ole mitään vikaa kulta. Olet kaunis juuri sellaisena kuin olet, toteaa kolmas.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?