Loreen petti fanit katalasti viisuristeilyllä – järjestäjät vimmastuivat diivailusta: ”Sylkäisy suoraan päin naamaa” - Viihde - Ilta-Sanomat

Loreen petti fanit katalasti viisuristeilyllä – järjestäjät vimmastuivat diivailusta: ”Sylkäisy suoraan päin naamaa”

Fanit joutuivat pettymään euroviisuvoittaja Loreenin kolme minuuttia kestäneeseen esitykseen ja diivailuun takahuoneessa viisuristeilyllä.

5.9.2016 14:52

Euroviisufanit kokoontuivat viime viikonloppuna juhlimaan mielimusiikkinsa pariin euroviisuristeilylle, joka suuntautui Helsingistä Tallinnaan.

38:sta maasta oli saapunut yhteensä noin 1 900 juhlijaa tunnelmoimaan lempiviisujensa pariin.

Risteilyllä esiintyi useita viisuista tuttuja konkareita, kuten Donny Montell, Mikael Saari ja Eini, jotka tanssittivat yleisöä aamun pikkutunneille saakka.

Yksi suurimmista ja odotetuimmista esiintyjistä oli ruotsalainen laulaja Loreen, joka vei euroviisujen voiton vuonna 2012 Euphoria-kappaleellaan. Lauantaina risteilyllä hän ei nauttinut yhtä suurta onnistumista, sillä naisen esiintyminen kesti vain noin kolme minuuttia.

– Hänen kanssaan oli sovittu, että hän vetää 30–40 minuuttia kestävän keikan. Noin tunti ennen keikkaa hänen managerinsa ilmoitti, että Loreen esittää vain yhden kappaleen: Euphorian, Suomen Euroviisuklubi ry:n puheenjohtaja Jouni Pihkakorpi kertoo.

Loreenin esitystä oli tullut katsomaan noin tuhat ihmistä.

Loreen nousi lavalle, esitti Euphoria-kappaleen hurjasti juhliville faneilleen ja sen jälkeen laulaja poistui paikalta.

– Siinä kohtaan jos kävi vessassa, niin jäi koko esitys näkemättä.

Pihkakorpi kertoo, että hän yritti saada Loreenin pysymään lavalla kauemmin ihan vain fanien takia.

– Sanoin hänelle, että katso, siellä on tuhat ihmistä odottamassa sinua. Laula vaikka Euphoria-kappale kolme kertaa putkeen, se riittää. Mutta hänen managerinsa oli tiukka, että hän ei esiinny enempää.

– Se oli kyllä sylkäisy suoraan päin fanien naamaa, Pihkakorpi toteaa.

Loreen ehti villitä yleisönsä ennen kuin poistui lavalta yhden kappaleen jälkeen.

Puheenjohtaja kertoo, että hän seurasi yleisön reaktioita laulajan lavalta poistumisen jälkeen.

– Ihmiset olivat lähinnä ihmeissään, että eihän tällaista voi tapahtua.

– Hän häipyi muutenkin nopeasti pois paikalta. Kaikki muut esiintyjät jäivät fanitapaamisiin ja antoivat ihmisten ottaa heistä kuvia, mutta Loreen vain vietiin pois kahden turvamiehen voimin.

– Loreenin manageri käyttäytyi muutenkin hyvin epäammattimaisesti takahuoneessa. Aika monia tähtiä olen vuosien varrella nähnyt, mutta tämä oli kyllä pohjanoteeraus.

– Euroviisuissa on aina jotain draamaa ja tänä vuonna sitä oli tällä meidän risteilyllä.

Loreen on esiintynyt Suomessa useampaan kertaan. Kuva Urheilugaalasta vuodelta 2014.

Pihkakorpi kertoo, että ei tiedä millaisia seurauksia tästä artistille seuraa, mutta ohjelmatoimisto ja järjestävä taho käyvät keskusteluja sopimusrikkomuksesta.

– Ilmeisesti kyseessä oli suuri diiva, joka teki tällaisen oman ratkaisunsa. Sitä nyt selvitellään, että mikä tässä oli taustalla, kun hän esitti vain yhden kappaleen.

– Loreen ei ole enää ihan niin suuri tähti, mitä hän luulee olevansa.

– Ainakaan yhteenkään fanitapahtumaan häntä ei enää pyydetä. Paikalla oli kuitenkin hyvin paljon euroviisufaneja, jotka järjestävät tapahtumia ympäri Eurooppaa, niin kyllä tämän #kolmeminuuttialoreenia -tapauksen kaikki muistavat.

Loreen valittiin euroviisuvoittajaksi vuonna 2012.

Alun perin Loreenin ei pitänyt esiintyä risteilyllä lainkaan, mutta vain viikkoa ennen tapahtumaa tapahtui suuria esiintyjämuutoksia. Loreen tuli laivalle paikkaamaan ruotsalaista Isaa, joka puolestaan oli tulossa korvaamaan Nannea, joka joutui perumaan keikkansa sairastumisen vuoksi.

– Ruotsalainen agentti ilmoitti muutoksista vain viikkoa ennen kuin risteily alkoi. Meillä oli ongelmia saada siihen paikkaajaa, mutta lopulta saimme ohjelmatoimiston kautta Loreenin mukaan.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?