Kuvat: Upea Salma Hayek täyttää 50 vuotta – ei muuttunut juuri lainkaan uransa alkuajoista - Viihde - Ilta-Sanomat

Kuvat: Upea Salma Hayek täyttää 50 vuotta – ei muuttunut juuri lainkaan uransa alkuajoista

Näyttelijä viettää tänään syntymäpäiväänsä.

Salma Hayekia ei aivan heti uskoisi 50-vuotiaaksi.

2.9.2016 9:59

Ikinuori näyttelijäkaunotar Salma Hayek viettää tänään 50-vuotissyntymäpäiväänsä. Kymmenissä elokuvaissa näytellyt meksikolaiskaunotar on edelleen uskomaton ilmestys eikä näytä viime vuosina juuri vanhentuneen.

Hayek osallistui elokuussa aikuisille suunntatun Sausage Party -animaation ensi-iltaan.

Hayek syntyi Meksikossa vuonna 1966. Hänen isänsä on libanonilainen liikemies ja äiti meksikolainen oopperalaulaja. Hayek lähetettiin 12-vuotiaana sisäoppilaitokseen Yhdysvaltoihin ja hän asui nuorena esimerkiksi Louisianassa ja Teksasissa.

Vuosi 1999 oli Hayekille suuri vuosi. Hän esimerkiksi näytteli Will Smithin kanssa elokuvassa Wild Wild West.

Hayek aloitti näyttelijän uransa 1980-luvun lopulla Meksikossa esiintymällä kahdessa suositussa saippuasarjassa. Vuonna 1991 hän muutti Los Angelesiin tavoittelemaan unelmaansa tähteydestä ja aloitti näyttelemisen pienemmissä rooleissa useissa tv-sarjoissa ja elokuvissa.

Salma Hayek ja Antonio Banderas elokuvassa Desperado.

Hayek teki läpimurtonsa Hollywoodissa vuonna 1995 ilmestyneessä Desperado-elokuvassa, jossa hän näytteli pääosaa yhdessä Antonio Banderaksen kanssa.

Hän myös palasi myöhemmin Desperado-elokuvan roolihahmonsa Carolinan rooliin elokuvassa Once Upon A Time In Mexico (2003).

Piers Brosnan ja Salma Hayek.

Desperadon myötä Hayek nousi koko maailman tietoisuuteen. Hänet muistetaan myös esimerkiksi Hämärästä aamunkoittoon (1996), Dogma (1999) ja Wild Wild West (1999) -elokuvista.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Näyttelijä osallistui vuonna 2002 Frida-elokuvan tuottamiseen ja näytteli meksikolaistaiteilija Frida Kahlosta kertovassa elokuvassa pääosaa. Hän sai vakuuttavasta roolisuorituksestaan Oscar-ehdokkuuden.

Tältä Hayek näytti vuonna 2006.

Viime vuosina Hayek on nähty esimerkiksi Ugly Betty ja 30 Rock -tv-sarjoissa. Hän on myös ohjannut musiikkivideon Princelle.

Hayek on naimisissa ranskalaisen liikemiehen François-Henri Pinaultin kanssa. Pari meni naimisiin Pariisissa ystävänpäivänä vuonna 2009 ja heillä on yksi lapsi, vuonna 2007 syntynyt tytär.

Tältä Hayek näytti lähes 20 vuotta sitten näytellessään elokuvassa Fools Rush In.

Useita kertoja maailman kauneimpien naisten joukkoon valittu Hayek on kritisoinut julkisuudessa kauneusleikkauksia ja Hollywood-tähtien botox-pistoksia. Hayek on vannonut, ettei hänelle ole koskaan tehty kauneusleikkauksia, eikä hän usko käyvänsä toimenpiteissä tulevaisuudessakaan.

Hayek näyttäytyy yleensä huoliteltuna ja hehkeänä.

– Minulla pitäisi varmaan jo tässä iässä olla enemmän ryppyjä, mutta en ole koskaan ottanut botoxia tai muita pistoksia. Ihonhoito on erittäin tärkeää ja pesen kasvoni aina huolellisesti ennen nukkumaan menoa. Yksi kauneusvinkkini voisi olla se, etten koskaan pese kasvojani aamuisin, sillä se pitää ihon nuorena, Hayek kertoi talk show -haastattelussa vuonna 2012.

Näyttelijä edusti hehkeänä punaisella matolla viime vuonna.

Hiljattain Hayek kommentoi InStyle-lehdelle kokevansa ulkonäköpaineita ja tuntevansa joinakin päivinä itsensä kauniiksi ja joinakin ei.

– No minä olen pian viisikymmentä, joten itsevarmuus vartaloni suhteen ei ole niin kovin hyvä, hän totesi InStylen haastattelussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?