X Factorin tuotanto vastaa Saara Aallon saamaan kritiikkiin - Viihde - Ilta-Sanomat

X Factorin tuotanto vastaa Saara Aallon saamaan kritiikkiin

Brittien X Factor -laulukisan tuotanto on kommentoinut Saara Aallon taustasta noussutta kritiikkiä.

29.8.2016 14:29

Brittilehti The Daily Mail kritisoi tänään sivuillaan julkaistussa artikkelissa X Factoriin osallistuvan suomalaislaulaja Saara Aallon taustoja. Daily Mail kertoo saaneensa selville, että Saara Aalto on ammattilaulaja ja luonut menestyksekästä uraa kotimaassaan Suomessa.

Tv-katsojille Aallon taustaa ei sunnuntaina Briteissä esitetyssä jaksossa kerrottu. Lehti hämmästeli kirjoituksessaan, että mahtoivatko tuotanto ja tuomarit olla tietoisia Aallon menestyksestä.

Brittilehdissä on aikaisemmin käyty vilkasta keskustelua mm. erään kilpailijan taustoista, sillä hän oli esiintynyt kesän festivaaleilla kymmenien tuhansien ihmisten edessä ja hänen kappaleensa oli iTunesin ladatuimpien listalla. Tuolloin tuotanto vakuutti brittilehdille, että kilpailija saa osallistua kisaan, sillä hänellä ei ole levytyssopimusta.

Brittilehti Daily Mail kritisoi Saara Aallolla olevan etulyöntiasema moniin muihin kilpailijoihin verrattuna, sillä hän on laulanut ammatikseen jo pitkään. Aalto kertoi ohjelmassa hakevansa tukea ja apua kansainväliselle uralle.­

Ilta-Sanomat tavoitti Saara Aallon maanantaina aamupäivällä. Laulaja kertoi, että ohjelman tuotannossa ollaan täysin tietoisia hänen taustastaan ja urastaan.

– En salaillut taustaani mitenkään. He (tuotannon henkilökunta) ottivat sen enemmänkin positiivisena, että vau ja vähän siistiä. He olivat ihan fiiliksissä siitä, että mä olen tehnyt kaikenlaista, Aalto kertoi.

– En osaa sanoa, kuinka tarkkaan tuomarit olivat tietoisia urastani, mutta kyllä mä kerroin heille siitä siinä tilanteessa aika yleisesti. Mutta tuotantoyhtiö ja kaikki tyypit siellä tiesivät mun taustat. Siitä, tiesivätkö tuomarit, mä en tiedä.

Alla olevalla videolla Aalto esittää X Factor -tuomareille Sian Chandelier-kappaleen:

Katso video myös tästä.

Nyt myös X Factorin tuotanto on kommentoinut Aallon taustoista noussutta kritiikkiä The Daily Mail -lehdelle.

– Kuka tahansa voi hakea X Factoriin, olivat he sitten ammattilaisia tai amatöörejä, huolimatta aikaisemmasta kokemuksesta. Jokainen kilpailija arvioidaan heidän esityksensä perusteella, tuotanto vastaa kritiikkiin.

– Saara kertoi koelauluissa, että hän on laulanut pitkään, mutta ei ole saavuttanut sellaista läpimurtoa, jota kaipaa.

Saara Aalto kertoi Ilta-Sanomille ainoan kielletyn asian kisassa olevan se, että kilpailijalla ei saa olla sopimusta minkään suuren levy-yhtiön kanssa.

– Mulla ei ole sellaista ikinä ollutkaan, olen aina itse tehnyt kaikki. Oon niin sanotusti independent-artisti, ja silloin on ihan ok olla mukana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?