Cannesissa voittanut Hymyilevä mies -elokuva kisaa European Film Awardsin palkintoehdokkuudesta - Viihde - Ilta-Sanomat

Cannesissa voittanut Hymyilevä mies -elokuva kisaa European Film Awardsin palkintoehdokkuudesta

Suomalainen Hymyilevä mies -elokuva on mukana kilpailemassa European Film Awards -palkintoehdokkuudesta.

Entistä huippunyrkkeilijää Olli Mäkeä esittävä Jarkko Lahti, Olli Mäki itse ja ohjaaja Juho Kuosmanen Hymyilevä mies -elokuvan pressissä Helsingissä 17. elokuuta­

23.8.2016 11:44

European Film Awards on arvostetuin yleiseurooppalainen elokuvapalkinto ja varsinaiset ehdokkaat valitsee 3000-jäseninen Euroopan elokuva-akatemia. Palkintoa on jaettu vuodesta 1988 lähtien ja palkintoja jaetaan 22 kategoriassa vuoden parhaille eurooppalaisille elokuville.

Tänä vuonna ehdokasäänestykseen pääsivät Hymyilevän miehen lisäksi mm. Thomas Vinterbergin Kommuuni, Ken Loachin I, Daniel Blake ja Pedro Almodovarin Julieta. Ehdokkaat julkistetaan Sevillan elokuvafestivaalien yhteydessä 5. marraskuuta ja voittajat valitsee seitsemänhenkinen raati.

Elokuva voitti Cannesin elokuvajuhlilla merkittävän Un Certain Regard -sarjan pääpalkinnon viime toukokuussa.

Juho Kuosmasen ohjaama ja Mikko Myllylahden ja Kuosmasen käsikirjoittama Hymyilevä mies kertoo nyrkkeilijä Olli Mäestä. Elokuvan on tuottanut Jussi Rantamäki ja pääosissa nähdään Jarkko Lahti, Eero Milonoff ja Oona Airola. Elokuva tulee ensi-iltaan 2.9., mutta yleisö voi nähdä elokuvan ennakkoon jo Espoo Cinén juhlanäytöksessä ja elokuvateatterin Orionin ja Kesäkino Engelin ennakoissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?