Frendit-suosio oli liikaa David Schwimmerille: ”Halusin vain piiloutua” - Viihde - Ilta-Sanomat

Frendit-suosio oli liikaa David Schwimmerille: ”Halusin vain piiloutua”

Frendit-sarjan David Schwimmerille nopea ja valtava suosio osoittautui liian kovaksi palaksi ja mies katosi vuosiksi julkisuuden valokeilasta.

Frendit-sarjan suosio oli liikaa Rossina tunnetuksi tulleelle David Schwimmerille.­

20.8.2016 14:26

David Schwimmer tuli lähes koko maailmalle tutuksi hittisarjan Frendit sympaattisena ja hieman hölmönä paleontologina Ross Gellerinä.

Vuonna 1994 alkanut sitcom nousi nopeasti hurjaan suosioon, jota kesti aina sarjan viimeiseen, vuonna 2004 esitettyyn jaksoon saakka. Frendit sinkosi hetkessä koko reilu kaksikymppisen näyttelijäkaartin, Schwimmerin, Jennifer Anistonin, Courteney Coxin, Matthew Perryn, Lisa Kudrow’n ja Matt LeBlancin, viihdeteollisuuden kiintotähdiksi.

Frendit-sarjan suosittu kuusikko: Joe eli Matt LeBlanc, Phoebe eli Lisa Kudrow, Ross eli David Schwimmer, Chandler eli Matthew Perry, Monica eli Courtney Cox ja Rachel eli Jennifer Aniston.­

Schwimmerille huima suosio ja julkisuus olivat kuitenkin liikaa.

– Se oli järisyttävää ja sotki tyystin minun suhtautumiseni toisiin ihmisiin. Minulta vei vuosia tottua tilanteeseen, 49-vuotias vuotias näyttelijä kertoi The Hollywood Reporterille.

Yllättävä suosio sai Schwimmerin toivomaan, että hän vain katoaisi.

– Näyttelijänä olin koulutettu siihen, että työni on tarkkailla elämää ja muita ihmisiä, joten kävelin yleensä pää pystyssä ja todella katselin ihmisiä. Kuuluisuus sai minut toimimaan juuri päinvastoin: halusin vain piiloutua lippalakin alle näkymättömiin, hän kertoo.

– Pian tajusin, että en enää tarkkailut ihmisiä vaan yritin piiloutua. Joten jouduin miettimään: miten voin olla näyttelijä tässä uudessa maailmassa ja uudessa tilanteessa? Kuinka voin tehdä työtäni? Se oli kinkkistä.

Sarjan muut tähdet jatkoivat Frendien jälkeen uraansa ryminällä elokuvien puolella, mutta Schwimmer esimerkiksi hyläksi lopulta Will Smithille menneen roolin Men In Black -elokuvassa. Hän vältteli muutoinkin julkisuutta ja päätyi ohjaamaan pieniä indie-elokuvia.

David Schwimmer ja vaimonsa Zoe Buckman Schwimmerin tähdittämän sarjan American Crime Story - The People V. O.J. Simpson ensi-illassa Los Angeleisssa viime tammikuussa.­

Schwimmer myös perusti perheen. Hän meni naimisiin brittiläisen taitelijan Zoe Buckmanin kanssa 2010 ja seille syntyi tytär vuotta myöhemmin.

Schwimmer palasi vasta hiljattain televisioon, kun hän esittää edesmennyttä lakimiestä ja muun muassa Kim Kardashianin isää, Robert Kardashiania, tosi elämään pohjaavassa sarjassa American Crime Story: The People v O.J. Simpson.

Schwimmer nappasi roolistaan myös uransa toisen Emmy-ehdokkuuden.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?