Kuva: Salatut elämät -hauta odottaa vainajaa Malmin hautausmaalla - Viihde - Ilta-Sanomat

Kuva: Salatut elämät -hauta odottaa vainajaa Malmin hautausmaalla

”Ruumis on tulossa, ehdottomasti”, sarjan tuottaja Marko Äijö lupaa.

19.8.2016 10:23

Outojakin ajatuksia ohikulkijoissa herättänyt tuore, nimetön hauta Helsingin Malmin hautausmaalla on saanut luonnollisen selityksensä.

Hautaus näyttäisi tapahtuneen hyvin äskettäin, sillä maa on tuoreella mullalla. Hautakivi on silti jo pystyssä, mutta kumma kyllä, siinä ei lue mitään.

  • Malmilla on monta muutakin kiinnostavaa hautaa. Katso yllä olevalta ISTV:n videolta, keitä tunnettuja suomalaisia on haudattu Malmille.

Yhtälö on täysin epätavallinen ja siksi hiukan kauhistuttavakin: tuntuu kuin valmis hauta odottaisi vainajaa. Malmilla on aistittavissa ripaus goottilaista kauhua.

Malmin hautausmaan salaperäisin hauta. Tuore multa, tyhjä kivi.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan hauta liittyisi jollain tavalla MTV3:n suosikkisarjan Salattujen elämien juonenkäänteisiin.

Salkkarien tuottaja Marko Äijö vahvistaa hautausmaahuhun.

– Meillähän oli syyskauden avajaistilaisuudessakin hautajaisteema. Kaikki näyttelijät olivat mustissa vaatteissa.

Äijön mukaan muistotilaisuuksista on nyt siirrytty niin sanottuihin location-kuvauksiin.

– Hurjia asioita on tapahtunut, on neliödraama, sisarukset ja veljekset menevät sekaisin, kuka odottaa kenenkin vauvaa ja kihlajaiset menivät pieleen, kun paljastui, että joku on raskaana väärässä kohdassa...

– Kyllä kaikki liittyy toisiinsa, Äijö sanoo pahaenteisesti.

Ruumis on tulossa?

– Ruumis on tulossa, ehdottomasti.

Ja hauta odottaa?

– Hauta odottaa ja ennen joulua nähdään, kuka sinne menee ja nähdäänkö vielä, että joku tulee haudan takaakin, saas nähdä.

– Torstain jaksossahan näytti siltä, että Sergei ampuu veljensä Sebastianin, mutta se olikin vain hänen kelailuaan, mitä tapahtuu, jos hän oikeasti ampuu.

– Mutta kyllä oikeakin vainaja lopulta tulee, Äijö lupaa.

TAMMIKUUSSA 1999 alkaneissa Salkkareissa on Äijön karkean arvion mukaan kuollut noin 25-30 henkilöä, sivuhenkilöt mukaan lukien ehkä enemmänkin.

– Se on kuin elämää. Väkeä syntyy ja kuolee tasaiseen tahtiin. Toki vähän tihennettyä todellisuutta.

Suurin osa Salkkareissa menehtyneistä on haudattu Hietaniemeen. Viimeisen kuvitteellisen leposijansa Malmilta löytäneitä on puolenkymmentä.

Äijön mukaan mitään Salkkarien perhe- tai sukuhautaa ei ole olemassa, ei Hietaniemessä eikä Malmillakaan, jonne salkkarihautausten painopiste tuntuisi olevan siirtymässä.

– Järjestäjämme kysyvät mahdollisuuksia ja meille osoitetaan joku paikka. Se voi tietysti olla lähelläkin edellistä paikkaa.

Hautapaikasta maksetaan korvausta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?