Upea Irina Björklund säväytti Flow’ssa – ”Ollaan saatu aivan ihana elämä” - Viihde - Ilta-Sanomat

Upea Irina Björklund säväytti Flow’ssa – ”Ollaan saatu aivan ihana elämä”

Laulu-uraa menestyksekkäästi luova Irina Björklund hurmasi yleisön Flow Festivalin avanneessa konsertissa.

Irina Björklund esiintyi Flow Festivaalilla Helsingissä perjantaina.­

12.8.2016 19:16

Näyttelijänä Suomessa pitkän uran tehnyt Irina Björklund, 43, on viime vuosina keskittynyt pääasiassa musiikkiuraansa ja laulajana Björklund onkin saanut runsaasti kehuja kriitikoilta, varsinkin nykyisessä asuinmaassaan Ranskassa.

Björklund on kahdella viimeisellä albumillaan La vie est une fête (2014) ja Ce soir tout peut arriver (2015) tulkinnut ranskan kielellä tunnettuja suomalaisia kappaleita ja perjantaina Flow Festivalin niin sanotun pallolavan ensimmäisenä esiintyjänä Björklund valloitti paikalla olleen yleisön vastaansanomattomasti.

Björklund esiintyi pyöreällä Bright Balloon 360° -lavalla.­

Punaiseen, intiaanihenkiseen mekkoon pukeutunut Björklund aloitti keikan Louis Armstrongin What A Wonderful Life -kappaleella ennen siirtymistään suomalaisbiisien uusiin versioihin.

– Me ollaan saatu aivan ihana elämä ihanassa maailmassa. Haluan muistuttaa tänään meitä kaikkia siitä, että tätä ihanaa maapalloa pitää vaalia eikä tuhota, Irina lausui yleisölle keikkansa alkusanoina.

Björklund säesti itseään esimerkiksi sahalla.­

Kaunis Björklund sädehti lavalla lempeästi hymyillen, kun hän versioi viisihenkisen yhtyeensä kanssa kappaleita Tapio Rautavaarasta J. Karjalaiseen ja Samuli Putroon sekä Oskar Merikannosta ja Leevi and the Leavingista Chisuun. Muutamissa kappaleissa hän säesti itseään sahalla.

Vaikka yleisöä ei ollut ehtinyt Bright Balloon 360 -lavan penkkiriveille ruuhkaksi asti, vallitsi pallolavalla Björklundin esityksen aikana erittäin lämmin tunnelma.

Yleisö seurasi Björklundin konserttia aurinkoisessa säässä.­

Kolmisen vuotta sitten perheensä kanssa Ranskaan muuttanut Björklund on jättänyt toistaiseksi näyttelijän työt vuoden 2012 jälkeen. Björklund on naimisissa näyttelijä Peter Franzenin kanssa ja parilla on 9-vuotias poika.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?