Jari Tervo muistelee juhannuksena kuollutta isäänsä: ”Suomen mies” - Viihde - Ilta-Sanomat

Jari Tervo muistelee juhannuksena kuollutta isäänsä: ”Suomen mies”

Jari Tervon isä Alpo Tervo kuoli juhannuspäivänä 81-vuotiaana.

4.8.2016 13:42

Kirjailija Jari Tervo kertoi Twitter-tilillään kesäkuun lopussa isänsä Alpo Tervon kuolemasta. Tervon isä kuoli juhannuspäivänä, aivan kuten tämänkin isä 66 vuotta aiemmin.

– Isäni Alpo Tervo kuoli juhannuspäivänä Rovaniemellä. Suomen mies, Tervo kirjoittaa Twiitissään.

Isäni Alpo Tervo kuoli juhannuspäivänä Rovaniemellä. Suomen mies. (Kuva: Kati Tervo) #isä pic.twitter.com/YpOPxMu0oi— Jari Tervo (@JariTervo1) 27. kesäkuuta 2016

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Tervo muistelee isäänsä ja kertoo tämän hautajaisista Seura-lehden kolumnissaan. Isän elämän lopputaival ei ollut helppo.

– Äidin ääni värähti, kun hän soitti juhannuksena ja kertoi mitä sairaala oli ilmoittanut: Alpo kuoli hetki sitten. Elämä oli hänen aviomiestään rääkännyt viimeiset vuodet, Tervo kirjoittaa kolumnissaan.

Jari Tervon vanhemmat Ritva ja Alpo Tervo.­

Alpo Tervon hautajaiset järjestettiin heinäkuussa Rovaniemellä sukulaisten saattaessa tämän haudan lepoon. Jari Tervo kantoi arkkua yhdessä poikansa kanssa.

– Kahvasta kannettuna arkku painoi vähän, mutta liinoilla maan poveen laskiessa se oli raskas, Tervo kirjoittaa Seura-lehdessä.

– Alpo laskettiin samaan hautaan isänsä kanssa. Kivessä on tilaa vielä nimelle.

Tervo kertoo säilyttävänsä kuolleiden läheisten numerot kännykässään, sillä tällöin he tuntuvat kulkevan aina hänen mukanaan. Hautajaispäivänä hän soitti isänsä numeroon saaden vastauksen ”Valitsemaanne numeroon ei juuri nyt saada yhteyttä”.

– Muunlainen vastaus olisikin yllättänyt.

Tervon mukaan hautajaisten päätteeksi kaikki lähtivät omille teilleen ja kyydeistä sovittiin yhdessä.

– Kaikki oli pientä, arkista ja käytännöllistä. Vain asia oli suuri.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?