Julkisuuteen palannut Jussi Parviaisen kohumorsian Saana kirjoitti viime keväänä kolme laudaturia – näin hän sen teki - Viihde - Ilta-Sanomat

Julkisuuteen palannut Jussi Parviaisen kohumorsian Saana kirjoitti viime keväänä kolme laudaturia – näin hän sen teki

Jussi Parviaisen entinen vaimo Saana Parviainen suhtautui opiskeluihinsa määrätietoisesti.

Saana Uimonen

1.8.2016 15:50

Ilta-Sanomat kertoi lauantaina ohjaaja Jussi Parviaisen kohumorsiamena muistetun Saana Parviaisen tuoreimpia kuulumisia. Sen jälkeen, kun Uimonen poistui julkisuudesta hän on muun muassa kirjoittanut ylioppilaaksi erinomaisin arvosanoin. Ylioppilastutkintolautakunnasta vahvistetaan IS:lle, että Uimonen kirjoitti laudaturit yhteiskuntaopista, psykologiasta ja äidinkielestä. Uimonen kirjoitti ylioppilaaksi Eiran aikuislukiosta viime keväänä suorittaen lukion oppimäärän 1,5 vuodessa.

Tältä Saana Uimonen näyttää nykyään.

Uimonen kertoo, että häntä huvitti se, kuinka ihmiset suhtautuivat häneen muutamia vuosia sitten, kun hän oli esillä julkisuudessa. Uimonen avioitui Jussi Parviaisen kanssa vuonna 2011 ollessaan vasta 19-vuotias, Parviainen oli tuolloin 55-vuotias. Vain pari viikkoa unelmahäiden jälkeen Saana jätti Jussin ja liitto oli ohi. Nuori nainen nähtiin muun muassa myös Maatilan prinsessat- ja Starat lapsenvahteina- tosi-tv-ohjelmissa.

Tältä Saana Uimonen näytti ollessaan Maatilan prinsessat -tosi-tv-ohjelmassa vuonna 2013.

– Tulin julkisuuteen aika nuorena neitona. Silloin ihmiset kommentoivat, ettei minusta ole mihinkään ja että olen häpeä koko Suomelle. Kyllä minulla silloin jo iti ajatus, että odottakaa vaan, että näytän teille kaikille, Uimonen sanoo nyt ja jatkaa.

– Menin silloin 19-vuotiaana tosi rikki, kun en tajunnut pelin kuviota. Ajattelin, että olin tehnyt jotain tosi pahaa. Tykkään itse suhtautua elämään pilke silmäkulmassa. Ihmiset suhtautuvat kaikkeen niin vakavasti, tähän minunkin julkisuuteeni.

Tavoitteena viisi laudaturia

Saana Uimonen kertoo päättäneensä 9-vuotiaana, että aikoo kirjoittaa kuusi laudaturia. Lopulta hän päätti kirjoittaa viisi oppiainetta, joista kolmesta tuli laudatur.

– Tavoitteena on saada kaikista laudaturit, siksi menen kirjoittamaan pitkän englannin ja ruotsin vielä uudestaan jossain vaiheessa, Uimonen kertoo.

Hän ei tahdo paljastaa, mitkä arvosanat kirjoitti kielistä, mutta toteaa niiden olleen ”hieman huonompia kuin laudaturien.”

– Aion kyllä jossain vaiheessa korjata tilanteen ja kirjoittaa kielet uudestaan.

Saana Uimonen kihlautui Jussi Parviaisen kanssa ollessaan vasta 19-vuotias. Parviainen oli tuolloin 55-vuotias.

Uimonen kertoo suhtautuneensa opintoihinsa intohimolla.

– Minusta on ihanaa tehdä asiat oikeasti täysillä. En kestä, jos asioita tehdään puolivillaisesti.

Uimonen kuvailee lukio-opintojensa aikana lukeneensa jatkuvasti kaikkea mahdollista.

– Luin koko ajan hirveästi. Vuorasin kaikki seinät muistilapuilla. Kun opiskelin yhteiskuntaoppia, vessan seinät olivat täynnä maailmanhistoriaan liittyviä muistilappuja. Luin kaikki junamatkat kouluun ja takaisin. Ja kun vein lastani piano- ja balettitunneille, opiskelin hänen harrastustensa ajan. Myös koulussa luin välituntien ja ruokatauon ajan. Latasin myös oppiaineista kuunnelmia, joita kuuntelin aina silloin, kun en pystynyt lukemaan.

Uimosen 8-vuotias tytär aloittaa piakkoin toisen luokan. Saana kertoo, ettei tahdo tyrkyttää tyttärelleen omaa kurinalaista suhtautumistaan opiskeluun.

– Yritän antaa lapseni puhjeta omaan kukkaansa. Suojelen häntä mahdollisimman paljon siltä, etten tyrkytä hänelle omia intohimojani tai mielipiteitäni. Se juuri on vanhemmuudessa haastavinta.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen myös täältä.

– Olen kasvanut julkisuusajoista ihmisenä paljon. Olen saanut päähäni lisää sivistystä, nyt sitä tajuaa, kuinka omassa kuplassa silloin elin. Ihmisten on hyvä sivistää itseään. Itse aion ainakin jatkaa opiskelua ja itseni sivistämistä elämäni loppuun asti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?