Tom Cruise keskellä poliisitutkintaa – uhkasoitto skientologiakirkkoon: ”Allahu Akbar, Tom Cruise” - Viihde - Ilta-Sanomat

Tom Cruise keskellä poliisitutkintaa – uhkasoitto skientologiakirkkoon: ”Allahu Akbar, Tom Cruise”

Skientologeille soittanut uhkailija on vetänyt tähtinäyttelijä Tom Cruisen keskelle poliisitutkintaa.

Skientologikirkkoon uhkasoiton tehnyt mies nimesi Tom Cruisen.­

23.7.2016 21:19

Los Angelesin poliisi tutkii tapausta, jossa mies on raportin mukaan soittanut skientologiakirkkoon ja uhannut sitä itsemurhapommituksella.

TMZ-lehden käsiinsä saamien poliisiasiakirjojen mukaan tapaus sattui huhtikuussa.

”Muslimiksi” itseään kutsunut mies oli poliisiraportin mukaan soittanut kirkkoon ja sanonut haluavansa tehdä itsemurhapommituksen.

Tämän jälkeen soittaja oli TMZ:n mukaan alkanut laulaa puhelimeen ”Allahu Akbar, Tom Cruise” eli ”Jumala on suuri, Tom Cruise”. Sen jälkeen mies oli sulkenut puhelimen. Tom Cruise on yksi tunnetuimpia skientologiakirkon jäseniä.

Poliisi on pyytänyt lupaa skientologien puhelutietoihin selvittääkseen soittajan henkilöllisyyden.

Cruise oli tapahtumahetkellä ilmeisesti Lontoossa kuvaamassa ensi vuonna julkaistavaa toiminta- ja kauhuelokuvaa The Mummy.

Tom Cruise oli huhtikuussa kuvaamassa Oxfordissa The Mummy -elokuvaa.­

Cruisen tiedetään olevan yksi skientologiakirkon vaikutusvaltaisimmista hahmoista, joka suhtautuu kirkon sääntöihin erittäin vakavasti.

Myös Cruisen ex-vaimo Katie Holmes ja heidän tyttärensä Suri, 10, kuuluivat skientologeihin ennen kuin pari erosi vuonna 2012. Skientologian hylänneet ihmiset leimataan kirkossa ”supressiiviseksi” eli uskontoa vastustaviksi ihmisiksi. Sääntöjen mukaan kirkkoon kuuluvat jäsenet eivät saa olla tekemisissä kyseisen leiman saaneiden ihmisten kanssa. Tämä onkin herättänyt huhuja siitä, ettei Cruise olisi nähnyt Suri-tytärtään vuosiin.

Katie Holmesin tiedetään suhtautuvan skientologiakirkkoon kriittisesti. Kuvassa myös tytär Suri.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?