Muistatko ensimmäisen Batman-elokuvan Kissanaisen? Tältä Lee Meriwether näyttää nykyään - Viihde - Ilta-Sanomat

Muistatko ensimmäisen Batman-elokuvan Kissanaisen? Tältä Lee Meriwether näyttää nykyään

Comic Con -tapahtumassa on voinut bongata esimerkiksi ensimmäisessä Batman-elokuvassa Kissanaista näytelleen Lee Meriwetherin, 81.

23.7.2016 17:23

Torstaina San Diegossa starttasi jokavuotinen popkulttuurille omistettu Comic Con -tapahtuma. Tapahtuma kerää vuosittain yli 100 000 kävijää, ja joukkoon mahtuu satoja sarjakuva- ja elokuva-alan ammattilaisia sekä Hollywood-tähtiä.

Comic Conissa on mukana myös useita vanhoja tähtiä, jotka olivat aikansa kirkkaimpia suosikkeja.

Yksi heistä on ensimmäisessä Batman-elokuvassa, vuonna 1966 julkaistussa Batman: The Movie -elokuvassa, Kissanaisen Miss Kitkan roolissa nähty Lee Meriwether, 81.

Meriwether oli jakamassa nimikirjoituksia Comic Conissa tapahtuman ensimmäisenä päivänä.

Elokuvassa oli pitkälti samat näyttelijät, kuin Batman-tv-sarjassa. Kissanaisen/Miss Kitkan roolissa nähtiin kuitenkin Meriwether eikä Julie Newmar. Batmanin/Bruce Waynen roolissa elokuvassa oli Adam West, Robinina/Dick Graysonina Burt Ward, Jokerina Cesar Romero ja Pingviininä Burgess Meredith.

Burgess Meredith, Frank Gorshin ja Lee Meriwether rooliasuissaan vuonna 1955.­

Miss Americaksi vuonna 1955 kruunattu Meriwether jatkoi näyttelijäuraansa Batman-elokuvan jälkeen. Hänet on nähty useissa tv-sarjoissa, kuten muutamassa Batman-tv-sarjan jaksossa, Star Trekissä, Murhasta tuli totta -sarjassa, Barnaby Jonesissa ja Täydellisissä naisissa. Lisäksi hän on tehnyt useita elokuvia ja toiminut ääninäyttelijänä. 81-vuotias kaunotar jatkaa töitään edelleen.

Lee Meriwether valittiin vuonna 1955 Miss Americaksi.­

Lee Meriwether osallistui Catwoman-elokuvan ensi-iltaan vuonna 2004. Catrwomanissa Kissanaisen saappaisiin astui Halle Berry.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?