Uusi tangokuningas kruunataan tänään – viekö ennakkosuosikki voiton? Äänestä suosikkiasi! - Viihde - Ilta-Sanomat

Uusi tangokuningas kruunataan tänään – viekö ennakkosuosikki voiton? Äänestä suosikkiasi!

Tangomarkkinoilla valitaan tänään torstaina uusi tangokuningas.

Benjamin Enroth ja Mika Lappalainen ovat olleet ennakkoäänestyksissä suomalaisten suosikit uudeksi tangokuninkaaksi.­

7.7.2016 13:55

Seinäjoen Tangomarkkinoilla kruunataan tänään uusi tangokuningas. Kuninkaan kruunusta mittelevät Markku Uhlbäck Kuopiosta, Petri Ritari Seinäjoelta, Benjamin Enroth Tampereelta, Mika Lappalainen Iisalmesta, Marco Lundberg Kuusankoskelta ja Visa Luttinen Helsingistä.

Finaali esitetään suorana Yle TV1-kanavilla kello 21 alkaen. Viime vuonna tangokuninkaaksi valittiin Aki Samuli, joka luovuttaa kruunun seuraajalleen.

Uusi tangokuningatar kruunataan lauantaina.

Facebookissa järjestetyssä tangokuningas-äänestyksessä ylitse muiden nousivat Benjamin Enroth ja Mika Lappalainen. Enroth keräsi yli 2000 ääntä, Lappalainen yli 1100.

Muut kuusi finalistia jäivät kauas taakse.

– Käykääpä katsomassa Benjaminin keikkaa, ette tule pettymään. Olen itse ollut muutamalla keikalla ja todennut, että kyllä on monipuolinen kaveri. Lavakarismaa löytyy ja se ääni... on jotain sanoinkuvaamattoman ihanaa, eräs Facebook-kommentoija perusteli valintaansa.

Myös Mika Lappalaista ylistettiin vuolaasti.

– Mika Lappalainen on äänellisesti taidokkain. Vielä kun hän saisi lavakarismaan eloa, niin kuninkuus on taattu, Facebook-kommenteissa kirjoitettiin.

Tangotuomaristossa istuvat laulaja-näyttelijä Hanna-Riikka Siitonen, tangokuningas Tomi Markkola, estraditaiteilija Helena Lindgren, muusikko Esa Nieminen, mentalisti Noora Karma sekä Seinäjoen Tangomarkkinoiden taiteellinen johtaja Martti Haapamäki.

Tällä kertaa tuomariston lisäksi äänivaltaa uutta kuningasta valittaessa käyttävät myös Oulun, Kuopion, Turun, Tampereen ja Helsingin alueraadit.

Kuka on suosikkisi tangokuninkaaksi?

Markku Uhlbäck

Markku Uhlbäck.­

Petri Ritari

Petri Ritari.­

Benjamin Enroth

Benjamin Enroth.­

Mika Lappalainen

Mika Lappalainen.­

Marco Lundberg

Marco Lundberg.­

Visa Luttinen

Visa Luttinen.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?