31 000 myytyä lippua! Kuvat: tältä näyttää Provinssin kaikkien aikojen ruuhkaisin päivä - Viihde - Ilta-Sanomat

31 000 myytyä lippua! Kuvat: tältä näyttää Provinssin kaikkien aikojen ruuhkaisin päivä

Provinssi löi tänään yleisöennätyksensä.

Julkaistu: 2.7.2016 21:06

Provinssin helteinen lauantai on loppuunmyyty. 31 000 myytyä lippua on samalla festivaalin kaikkien aikojen päiväkohtainen yleisöennätys.

2. heinäkuuta 2016 tullaan muistamaan päivänä, jolloin Provinssin päiväkohtainen yleisöennätys pistettiin komeasti uusiksi.

Vuodesta 1979 järjestetyn Provinssirockin, nykyisellä nimellään pelkän Provinssin, aiempi ennätys oli 28 000 myytyä lippua yhden päivän aikana. Tänä helteisenä heinäkuun lauantaina tuo lukema ylitettiin kolmella tuhannella.

Seinäjoen Törnävänsaaren yllä on leijunut koko päivän hirvittävän hiostava ilmamassa. Hyväntuulinen festariväki valuu hikeä, vaikka vaatekerrokset ja asusteet on nipistetty minimiin.

Telttameri Provinssissa.

Kun vielä lämpöasteiden ja ukkosenuhan lisäksi pienehköllä festarialueella bilettää 31 000 kansalaista, helteinen soppa on valmis.

Mutta meininki alueella on hyvä, suorastaan erinomainen. Vaikka vessajonot ovat pitkiä ja jonotella saa muutenkin, ruuhkat ja ryysikset eivät ole vetäneet festariväen pinnaa kireälle.

Alueella on saanut jonottaa, mutta se ei ole haitannut festarikävijöiden tunnelmaa.

– Meininki on ihan täys kymppi! Timo Ylitalo huudahti IS:lle.

Oulun seudulta kotoisin oleva Ylitalo, 22, heitteli maski päässään palloa rannassa samalla, kun uskaliaammat kävivät munasilteen uimassa.

– Rammstein on tänään se ykkönen. Siksi tänne on tultu, hän sanoi.

Timo Ylitalon mielestä meininki on täysi kymppi, suuresta väkimäärästä huolimatta tai juuri sen takia.

Totta tosiaan, jopa kaupungin nimikkojoen rannassa riittää ruuhkaa. 31 000 väkimassa levittäytyy käytännössä kaikkialle: anniskelu-, ruoka- ja leirintäalueille sekä tietysti lavojen edustalle.

Lauantain kävijämäärä oli kaikkiaan yli 31 000.

Lauantai-iltapäivään mennessä silmämääräisesti arvioiden suurimman yleisön lienee kerännyt Juha Tapio, joka esiintyi kello 17 festarin päälavalla.

Perjantaina Törnävänsaarella juhli 22 000 festarikävijää.