Suomipopilla rajua kuittia Thaimaassa vierailevista vanhemmista herrasmiehistä – ”Lunastetaan bahteilla ja kokeillaan liikkuvassa tuk tukissa” - Viihde - Ilta-Sanomat

Suomipopilla rajua kuittia Thaimaassa vierailevista vanhemmista herrasmiehistä – ”Lunastetaan bahteilla ja kokeillaan liikkuvassa tuk tukissa”

Jaajo Linnonmaan iloksi Hovimuusikko Ilkka sanoitti uusiksi Erinin kappaleen Vanha nainen hunningolla.

30.6.2016 15:02

Radio Suomipopin ihka oma muusikko, hovimuusikko Ilkka, esitteli keskiviikkona Aamulypsyssä uuden kappaleensa Vanha herra Hua Hinissa. Toiveen Ilkalle oli esittänyt Jaajo Linnonmaa, joka tahtoi että Ilkka taituroisi Erinin Vanha nainen hunningolla -kappaleesta version, jossa päähenkilönä kuultaisiin miespuolista vanhaa herraa. Erinin alkuperäisessä kappaleessa kerrotaan, kuinka vanhempi nainen pettää aviomiestään nuoren miehen kanssa – kokemuksesta nauttien.

  • Kuuntele Hovimuusikko Ilkan kappale videolta.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen myös täältä.

– Mulle tuli tää joskus mieleen, kun katselin Vain elämää -ohjelmaa ja siinä oli todella koskettava hetki, jolloin Erin itkien halasi Katri Helenaa ja sanoi Katrille: ”Nyt tää biisi on täydellinen.”, Jaajo kertoo.

– Tällaisina tasa-arvon aikoina, jos asiat olisi ollut toisin. Jos mä olisin ollut Vain elämää -ohjelmassa ja esittänyt tällaisen kappaleen kuin ”Vanha herrasmies Hua Hinissa” ja Eino ”Eikka” Grön olisi tulkinnut tuon kappaleen, niin millainenkohan haloo siitä olisi tullut, Jaajo pohtii.

Hovimuusikko Ilkka oli yllättynyt kappaleidensa suosiosta.­

Sanoittamassaan hupikappaleessa Ilkka kertoo siitä, kuinka Hua Hinissa lomaileva vanhempi herrasmies heräilee bambumajasta ja iloitsee siitä, kuinka ei tarvitse kertoa ”nukkuvalle thaikulle”, että on naimisissa. Sekä Jaajolla että Ilkalla on pokassa pitelemistä, kun Ilkka lauleskelee seuraavanlaisia sanoituksen kukkasia:

”40 vuottta laskemista lakanoille. Rouvani jo loppuun kalusin ja Thaimaahan taas halusin.”

”Mietin, kuinka sut bahteilla lunastin. Kuinka liikkuvassa tuk tukissa sua kokeilin. ”

Vanha herra päättää piehtaroidessaan ottaa myös riskin ja jättää ”pois spärdärin.”

Jaajo Linnonmaan ja Anni Hautalan lisäksi supersuosittua Aamulypsyä juontaa Juha Perälä. Hovimuusikko Ilkka toteaa Jaajon ja Suomipopin suosion vaikuttaneen hänen suosioonsa.­

Mies laulujen takana

Hovimuusikko nimeä kantava Ilkka Ihamäki on vieraillut Aamulypsyssä kolmen vuoden ajan lähes joka viikko, huumoribiisejä hän on kynäillyt jo liki sata. Suosio on lyönyt päätyökseen tapahtumamarkkinoinnin parissa työskentelevän miehen ällikällä.

– Ehkä aitous on se juttu: tätä ei ole varta vasten keksitty, Ilkka pohti Ilta-Sanomien haastattelussa viime maaliskuussa.

– Toki Aamulypsyn ja Jaajon supersuosio on tuonut valtavan näkyvyyden.

Tuolloin Ilkka kehui radiota nopeana välineenä, joka on omiaan etenkin ajankohtaisten aiheiden kanssa.

– Jos keksin uutisista jonkun jutun, voin jo seuraavana aamuna purkaa ideani lauluna studiossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?