Uuden tanskalaisdraaman tähti hylkäsi Taru Sormusten herrasta -roolin – kuvauspaikka oli liian kaukana - Viihde - Ilta-Sanomat

Uuden tanskalaisdraaman tähti hylkäsi Taru Sormusten herrasta -roolin – kuvauspaikka oli liian kaukana

Tanskalaisen jännityssarja Dicten Iben Hjelje ei juokse kuuluisuuden perässä.

Iben Hjelje on pääosassa uudessa jännityssarja.­

1.7.2016 6:01

Dicte, Perjantaisin 1.7. alkaen TV1 klo 21.05

Tänään nähtävä Dicte on tanskalainen jännityssarja, joka kertoo rikostoimittaja Dicte Svendsenistä. Avioeron jälkeen Dicte muuttaa teini-ikäisen tyttärensä kanssa synnynseudulleen Aarhusiin ja alkaa työskennellä paikallisessa lehdessä.

Pääosan näyttelijä Iben Hjejle on työskennellyt lähinnä Tanskassa, muun muassa Lars von Trierin elokuvassa Koko homman pomo (2006). Suomessa hän on tuttu sarjoista Kyllä nolottaa ja Anna Pihl.

Kansainvälisistä töistä voi mainita High Fidelity -elokuvan (2000)John Cusackin kanssa ja Bondeistakin tutun Daniel Craigin tähdittämän Uhman (2008).

Voi sanoa, ettei Hjejle ole maineen ja mammonan perässä juoksija. Näyttelijälle tarjottiin Éowynin roolia Peter Jacksonia hittitrilogiassa Taru Sormusten herrasta. Hjejle torjui roolin, koska hän ei halunnut filmata Uudessa-Seelannissa, sillä se on liian kaukana Tanskasta. Rooli meni Miranda Ottolle.

Aragornin roolissa on Viggo Mortensen ja Èowynin Miranda Otto.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?