Tällainen on huippukokki Tomi Björckin uusi elämä Australiassa: ”Talo on kyllä tosi hulppea” - Viihde - Ilta-Sanomat

Tällainen on huippukokki Tomi Björckin uusi elämä Australiassa: ”Talo on kyllä tosi hulppea”

Australiaan perheensä kanssa muuttanut tv-kokki Tomi Björck elää uudessa kotimaassaan unelmaansa.

–Vaikka asumme Australiassa ja se tuntuu kodilta, emme yritä olla mitään muuta kuin suomalaisia. Mehän olemme suomalaisia. Sydneyssä on tosi kansainvälinen meininki. Mikä on australialainen? Ehkä se on vain sekoitettu ihmiskansa, joka haluaa elää hyvää elämää. Surffata, pitää hauskaa ja elää hyvää elämää auringosta nauttien.­

23.6.2016 7:11

Helsingissä vierailulla oleva kokki Tomi Björck on perheineen asunut Australian Sydneyssa puolisen vuotta. Suomeen kiireisen miehen toi hänen uusin aluevaltauksensa: Björck aikoo lanseerata markkinoille lakritsin, jonka hän toivoo tulevan myyntiin ympäri maailmaa. Lakritsi on yksi niistä asioista, joita Björck Suomesta ikävöi.

– Joku sanoi hyvin, että ei tuo kyllä ehkä kaikkein paras bisnesidea ole, mutta eihän ravintolan perustaminenkaan ole paras mahdollinen idea, neljä menestysravintolaa Helsinkiin avannut Björck naurahtaa.

– Kaikki lähtee intohimosta tehdä asioita. En ikinä ajattele rahaa, raha on peliväline, jonka avulla voi saada tai edistää asioita.

Tomi Björck kehuu perheen elämän Australiassa olevan unelmien täyttymys. Aiemminkin maassa asuneet Tomi ja Minka haaveilivat Australiassa asumisesta vuosikausien ajan.­

Muutto Australiaan oli Tomin ja hänen Minka-vaimonsa pitkäaikainen unelma, johon he säästivät rahaa vuosien ajan. Pariskunta asettui lastensa Joakimin, 4, ja Oliverin, 2, kanssa Sydneyn itärannikolla sijaitsevalle Bondi Beachin omakotitaloalueelle. Idyllinen kaksikerroksinen koti sijaitsee seitsemänsadan metrin päästä valkoisena hohtavasta hiekkarannasta.

– Ostimme sellaisen talon, jossa lapset pystyvät kasvamaan. Kotimme on lapsuudenkoti heille, mutta se on myös Minkan ja minun ensimmäinen oma koti, Tomi sanoo.

Uuden kodin parhaita puolia on suuri piha palmupuiden katveessa, missä veljekset voivat leikkiä aamusta iltaan.

– Talo on kyllä tosi hulppea, mutta jos kaveri nyt on 35-vuotias, niin kyllä jossain vaiheessa pitää koti itselleen hoitaa. Halusimme ostaa sellaisen talon, jossa voimme asua kymmeniä vuosia.

Talon suuri piha on Tomi Björckin mielestä uuden kodin parhaita puolia.­

 

Katso lisää kuvia kodista ja lue Tomi Björckin haastattelu kokonaisuudessaan Ilta-Sanomien juhannuslehdestä!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?