Tanskan prinsessa Mary maastokuosissa – Osallistui haastavaan sotaharjoitukseen - Viihde - Ilta-Sanomat

Tanskan prinsessa Mary maastokuosissa – Osallistui haastavaan sotaharjoitukseen

Kruunuprinsessa Mary nähtiin armeijanvihreässä osallistumassa Tanskan armeijan sotaharjoitukseen.

Prinsessa näytti viihtyvän maastoasussa, vaikka hänet on yleensä totuttu näkemään hieman elegantimpana.­

8.6.2016 13:23

Yliluutnantiksi viime syyskuussa ylennetty prinsessa Mary osallistui Daily Mailin mukaan viikonloppuna haastaviin Tanskan sotilasjoukkojen harjoituksiin sekä maalla että merellä.

Australialaissyntyinen prinsessa osallistui monipuolisiin harjoituksiin, joiden tavoitteena oli muun muassa taata Tanskan rautatieverkon turvallisuus. Prinsessa Mary osallistui harjoituksiin yli 5000 muun vapaaehtoisen sotilaan kanssa.

Tanskan armeijan mukaan harjoitus järjestettiin parantamaan yhteistyötä ja sillä pyrittiin valmistautumaan mahdollisiin tuleviin tehtäviin. Harjoituksissa pyrittiin parantamaan jokaisen niihin osallistuvan osaamista lähtötasosta riippumatta.

Harjoitukset sijoittuivat sekä maalle että merelle. Prinsessa Mary osallistui myös merellä erilaisiin tehtäviin.­

Daily Mailin mukaan 44-vuotias prinsessa Mary näytti nauttivan harjoituksista ja hän myös keskusteli muiden osallistujien kanssa erilaisten tehtävien lomassa. Tehtävät sisälsivät tarkkailua, hätätilanteiden harjoittelua, poliisin avustavia tehtäviä, meripelastusta ja ympäristötehtäviä.

Prinsessa Mary on sotilasarvoltaan yliluutnantti.­

Yleensä eleganteissa iltapuvuissa ja korkokengissä viihtyvä kruunuprinsessa nähtiin maastoasun lisäksi myös huomioliivissä haastavimpien harjoitusten aikana.

Prinsessa Mary osallistui harjoitusten jälkeen paraatiin, jossa nähtiin myös Tanskan kuningatar Margareeta.­

Myös Tanskan puolustusministeri Peter Christensen oli läsnä sotaharjoituksista ja seurasi niiden etenemistä. Harjoitusten jälkeen prinsessa Mary osallistui paraatiin yli 4600 vapaaehtoisen kanssa. Paraatia seuraamassa oli myös Tanskan kuningatar Margareeta.

Kruunuprinsessa Mary osallistui viikonloppuna sotaharjoituksiin ja sotilasparaatiin.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?