Pikkuprinssi-Alexander teki kuninkaallisen debyyttinsä – avasi Kuninkaanlinnan ovet äitinsä sylissä - Viihde - Ilta-Sanomat

Pikkuprinssi-Alexander teki kuninkaallisen debyyttinsä – avasi Kuninkaanlinnan ovet äitinsä sylissä

Ruotsin nuorin kuninkaallinen teki elämänsä ensimmäisen virallisen esiintymisen Tukholman Kuninkaanlinnan edustalla.

6.6.2016 12:17

Tukholman Kuninkaanlinna on avoinna yleisölle kansallispäivän kunniaksi. Prinssi Carl Philip ja prinsessa Sofia avasivat linnan portit yleisölle pieni prinssi Alexander sylissään.

Alexander syntyi 19. huhtikuuta Danderydin sairaalassa. Hän oli syntyessään 49 senttimetriä pitkä ja painoi 3595 grammaa.

Syntymän jälkeen Alexander on nähty muutamissa valokuvissa äitinsä ja isänsä kanssa, mutta kansallispäivänä Alexander oli ensimmäistä kertaa mukana virallisessa tilaisuudessa.

Alexander oli turvallisesti äitinsä käsivarsilla, kun Sofia ja Carl Philip avasivat linnan ovet kansalle.

Aiempina vuosina linnan ovet on avannut kuningas ja kuningatar Silvia. Vuonna 2014 tehtävä oli annettu Madeleinelle ja hänen puolisolleen Chris O’Neillille. Heidän tyttärensä Leonore oli tuolloin vain muutaman kuukauden ikäinen, aivan kuin Alexander tänään.

Carl Philip on kertonut, että pojan syntymä on ollut suurin asia hänen ja vaimonsa elämässä.

– Näitä tunteita ei voi pukea sanoiksi. Rakkaus on ainoa asia, mitä ajattelen. Nyt olemme perhe, prinssi sanoi heti Alexander Erik Bertil Hubertuksen syntymän jälkeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?