Kuvat: Remu Aaltosen kotia myydään 340 000 euron hintaan – asunnossa asunut aiemmin Keisari Aleksanteri I - Viihde - Ilta-Sanomat

Kuvat: Remu Aaltosen kotia myydään 340 000 euron hintaan – asunnossa asunut aiemmin Keisari Aleksanteri I

Rock-legenda Remu Aaltosen Porvoon-koti on myynnissä.

5.6.2016 18:10

Ilta-Sanomat esitteli viime syksynä rock-legenda Remu Aaltosen Porvoon vanhassa kaupungissa sijaitsevan kodin myynti-ilmoituksen.

Helsingin Sanomissa ilmestyneestä ilmoituksesta selvisi asuntoa kaupittelevan Remun poika Saska Aaltonen ja että kiinteistöä voisi myös vuokrata 1 800 euron kuukausihintaan. Myyntihintaa ei mainittu.

Nyt Oikotielle on ilmestynyt uusi myynti-ilmoitus, josta selviää myös myyntihinta: 340 000 euroa. Myyjäksi on vaihtunut asunnonvälittäjä, näyttelijänä tunnetuksi tullut Kasimir Baltzar.

Oikotien myynti-ilmoituksessa mainitaan, että asunnon entisiä asukkaita ovat muun muassa Keisari Aleksanteri I ja ”yksi Suomen suurimmista rock-legendoista.”

– En lähde kommentoimaan, miksi myyjä on vaihtunut. Mutta sanotaan näin, että olen yksi Suomen parhaista myyjistä, Baltzar pamauttaa puhelimitse IS:lle.

Remu Aaltosen myynnissä olevan talo on yksi Porvoon kulttuurihistoriallisesti tärkeimmistä rakennuksista.­

Baltzar kertoo juuri lähteneensä ajamaan kohti Porvoota, sillä kysyntä Aaltosen asuntoa kohtaan on ollut kuulemma kova.

– Häslinkiä ja kiirettä on riittänyt. Aika monta yksityisnäyttöä jo sovittu.

Baltzarin mukaan Aaltosen asunto on monella tapaa ainutlaatuinen. Hän yltyy kuvailemaan myyntikohdetta historiallisella vertauksella.

– Asunnosta tulee mieleen Napoleonin sanat, jotka hän lausui kuvaillessaan Venetsian Pyhän Markuksen toria: ”Tämä on Euroopan sydän”. Yhtä lailla myymääni asuntoa voisi kuvailla Euroopan keuhkoiksi, Baltzar maalailee.

Kauppahintaan sisältyy 54-neliöinen kaksio, 144,5-neliöinen vinttitila ja 89-neliöinen aitta. 1760-luvulla rakennettu historiallinen kiinteistö on peruskorjattu vuonna 2005 Aaltosen omintakeisin vivahtein.

Baltzar haluaa vielä erikseen painottaa myyntikohteen erityislaatuisuutta ja historiallisuutta.

– Siellä on yöpynyt kuninkaallisiakin. Eihän tuommoisia asuntoja vain yksinkertaisesti ole saatavilla.

Teatterikorkeakoulusta valmistunut ja neljä vuotta Kansallisteatterissa näytellyt Kasimir Baltzar on toiminut viimeiset kaksi vuotta kiinteistönvälittäjänä. –Viime vuonna kuuluin siihen kahdeksan prosentin kiinteistönvälittäjien joukkoon, joka teki parasta tulosta Suomessa.­

Ilta-Sanomat ja Oikotie kuuluvat molemmat Sanoma-konserniin.

EDIT: Juttua ja otsikkoa muokattu 5.6.2016.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?