Antti Holma ja Riku Nieminen lastenkirjahahmoina Tatuna ja Patuna - katso hauska leffatraileri - Viihde - Ilta-Sanomat

Antti Holma ja Riku Nieminen lastenkirjahahmoina Tatuna ja Patuna - katso hauska leffatraileri

Tatu ja Patu nähdään valkokankailla kun Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu saa ensi-iltansa lokakuussa.

Tatu ja Patu eli Antti ja Riku.­

6.5.2016 11:35

Tatu ja Patu seikkailevat Aino Havukaisen ja Sami Toivosen yhdessä kirjoittaman ja kuvittaman lastenkirjasarjan päähenkilöinä yhteensä 17 kirjan sivuilla. Kirjoja on myyty Suomessa yli 900 000 kappaletta ja hahmojen pohjalta on tehty nyt ensimmäistä kertaa elokuva.

Elokuvassa Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu veljekset matkustavat junalla Outolasta jouluiseen Helsinkiin tapaamaan 9-vuotiasta ystäväänsä Veeraa. Kaupungissa heitä pitäisi odottaa Veeran järjestämä mahtava yllätys. Veera kuitenkin myöhästyy jouluruuhkien vuoksi rautatieasemalta ja veljekset suuntaavat omin neuvoin suureen kaupunkiin.

Tatu ja Patu viilettävät pitkin kaupunkia etsiessään tietään Veeran luo. Innokkaat veljekset haluavat kiihkeästi kuulua joukkoon ja toimia kuten paikalliset joulunvalmistelijat, ja onnistuvatkin siinä melkein. Taidemuseosta löytyy “lahjakas” taiteilija, tavaratalossa joulupukki ja -kuusi menevät iloisesti sekaisin ja kaneliahan voi heittää puuron sijasta vaikka kainaloon!

Elokuvan pääosissa nähdään kaksikko Antti Holma ja Riku Nieminen. Näiden 9-vuotiaan ystävän Veeran roolin tekee Eedit Patrakka. Elokuvan on ohjannut Rike Jokela.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?