Naisen kakkukuvasta tuli somehitti – Instagram tulkitsi kuvan rinnaksi ja poisti liian härskinä - Viihde - Ilta-Sanomat

Naisen kakkukuvasta tuli somehitti – Instagram tulkitsi kuvan rinnaksi ja poisti liian härskinä

Brittiläinen Sue Moseley koki yllätyksen julkaistuaan viattoman hedelmäkakkukuvan Instagramissa.

11.4.2016 14:52

Brittiläinen Sue Moseley koki yllätyksen julkaistuaan Instagramissa kuvan perheen perinteisestä pääsiäiskakusta. Moseley julkaisi Instagramissa valokuvan kondiittorina työskentelevän tyttärensä Jennyn leipomasta hedelmäkakusta.

Sue Moseleyn tytärtä Fiona Moseleyta haastatellut Buzzfeed kertoo tapauksesta verkkosivuillaan. Kuvan julkaisua seuraavana päivänä Sue Moseley yritti kirjautua sisään Instagram-tililleen, mutta hänelle ilmoitettiin, että hänen tilinsä oli poistettu. Kun Sue tiedusteli asiaa, hänelle kerrottiin, että kuva oli poistettu, koska se oli ”seksuaalisesti vihjaileva” ja ”sisälsi alastomuutta.”

My Mum's @instagram account was deactivated for posting this Easter Simnel cake. IT'S NOT A BOOB. #BoobGate pic.twitter.com/f9TXJd7lDC— Fiona Moseley (@fionamoseley) 4. huhtikuuta 2016

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen myös täältä.

Fiona Moseley kertoo tapauksen kuohuttaneen äitiään.

– Hän oli surullinen, siitä että kaikki hänen kuvansa oli poistettu ja hän luuli menettäneensä ne ikiajoiksi, Fiona kertoo Buzzfeedille.

Siskokset päättelivät, että kakkukuva poistettiin heidän äitinsä Instagramista, koska muistutti rintaa. Siskokset aloittivat sosiaalisessa mediassa protestin kumotakseen Instagramin päätöksen. Fionan Twitterissä jakamat päivitykset aiheesta keräsivät valtavasti huomiota ja tapauksesta kirjoittivat suuret britti- ja amerikkalaissivustot. Lopulta Instagram pyörsi päätöksensä ja Sue Moseley sai Instagram-tilinsä kuvien kera takaisin.

#BoobGate UPDATE! My Mum's Instagram account is BACK!! Thank you everyone for helping me #FreeTheSimnel. pic.twitter.com/RUr8pk47Sa— Fiona Moseley (@fionamoseley) 5. huhtikuuta 2016

Instagramin tiedottaja kertoo Buzzfeedille tilin poistamisen olleen virhe.

– Tilin poisto oli virhe ja pahoittelemme sen aiheuttamaa mielipahaa, tiedottaja kertoo ja lupaa Instagramin ottavan opiksi tapauksesta.

Fiona Moseley hämmästelee sivuston haastattelussa sosiaalisen median voimaa, sillä useat ihmiset kommentoivat kakkukuvan poistoa epäuskoisina.

– En ole varma, olisiko äitini tili palautettu käyttöön ilman sosiaalisen median apua. Siispä olen todella kiitollinen jokaiselle, joka auttoi levittämään sanaa aiheesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?