Ruotsalaiset raivostuivat: Peppi Pitkätossun julkkispapukaijaa uhkaa kuolemantuomio - Viihde - Ilta-Sanomat

Ruotsalaiset raivostuivat: Peppi Pitkätossun julkkispapukaijaa uhkaa kuolemantuomio

Peppi Pitkätossu seitsemällä merellä -elokuvan eläintähti Douglas-papukaija on joutunut viranomaisten hampaisiin.

Douglas-papukaijan kohtalo koskettaa ruotsalaisia.­

10.4.2016 20:44

Peppi Pitkätossun papukaijana tunnetun Douglasin, 48, kova kohtalo on saanut ruotsalaiset nousemaan barrikadeille. The Local -sivuston ja Expressen-lehden mukaan Douglasia uhkaa kuolemantuomio, sillä papukaijan häkki on viranomaisten mukaan liian pieni.

Julkkispapukaija on viettänyt leppoisia eläkepäiviään lajitoverinsa Gojanin kanssa 3,3 neliömetrin häkissä Malmön matelijakeskuksessa.

Malmon matelijakeskuksessa maatalousasioista vastaavan neuvoston vaatimus on otettu vastaan hätääntyneenä.

– Ei minulla ole niin isoa häkkiä, eläintenhoitaja Frank Madsen sanoo sivustolle.

Malmön matelijakeskuksessa toivotaan, että Douglasille löydetään uusi koti, joka täyttää viranomaisten vaatimukset. Jos sopivaa kotia ei löydy, Douglas tullaan Expressen-lehden mukaan lopettamaan.

48-vuotias Douglas ei ole enää nuorukainen. Papukaijan höyhenpeite ei ole enää entisessä loistossaan, eikä lintu pysty enää Expressen-lehden mukaan lentämään.

– Papukaija ei pysty olemaan ulkohäkissä, koska se kylmettyisi, Madsen huomauttaa.

Peppi-fanit ovat raivostuneet Douglas-papukaijan hädästä.­

Douglasin hätä on koskettanut ruotsalaisia Peppi-faneja. Twitterissä on käyty kiivasta keskustelua papukaijan tulevaisuudesta. Ruotsalaiset vaativat viranomaisia jättämään Douglasin rauhaan, jotta tämä saa viettää viimeiset vuotensa tutussa ympäristössä.

– Millä logiikalla viranomaiset haluavat mieluummin lopettaa papukaijan ennemmin kuin antaa sen elää alle 30 neliöisessä häkissä, Twitterissä puhistaan.

– Asioita, joita ei kerrota Peppiä fanittaville lapsille, jos haluaa päivästä tulevan hyvä: Pepin papukaijaa uhkaa kuolemantuomio, Twitterissä kirjoitetaan.

Douglasin tulevaisuus on ennenkin ollut vaarassa. Vuonna 2003 viranomaiset selvittivät oliko lintu tuotu Ruotsiin laillisesti. Aftonblaldet-lehti keräsi Douglasin puolesta lähes 50 000 nimeä ja selvitys jätettiin sikseen.­

Peppi Pitkätossua näytellyt ruotsalaistähti Inger Nilsson on hänkin puolustanut papukaijaa julkisuudessa.

– Kunpa joku säälisi eläintä. Joku joka pitää linnuista ja jolla on tarjota isompi häkki. Olisin hienoa, jos Douglas pääsisi lentelemään vapaasti, Inger Nilsson kertoo Expressenin haastattelussa.

Douglasin toivotaan pääsevän uuteen kotiinsa yhdessä Gojan-papukaijan kanssa, sillä ne ovat ylimpiä ystäviä.

Douglasin kohtalosta kertoi Suomessa ensin Helsingin Sanomat.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?