Mari Valosaari rankaisi kaksivuotiasta tytärtään, ihmiset tuohtuivat teosta – Valosaari: ”Pitää olla kova kuri”

Fitness-urheilija Mari Valosaaren rusinarangaistus ei ollut tämän blogin lukijoiden mieleen. Nyt Valosaari kertoo IS:lle, mistä tapauksessa oli kyse.

Mila ja Mari Valosaari.

7.4.2016 20:24

Viimeisillään raskaana oleva fitness-urheilija Mari Valosaari saapui Nestlén ja Suomen Urheiluliiton järjestämään hyvinvointi-iltapäivään aurinkoisena ja hyvinvoivana.

– Lapsi on nyt täysiaikainen. Laskettuun aikaan on vielä kaksi viikkoa, mutta lapsi on kuitenkin täysiaikainen. Voin tosi hyvin, nyt kun tiedän, että lapsi on valmis syntymään, Valosaari kertoo kuulumisiaan.

Mari ja hänen laulajamiehensä Jontte Valosaari ovat palkanneet lapsiperhearkeaan helpottamaan yhdysvaltalaisen au pairin Rochellen. Rochelle saapui perheeseen viisi viikkoa sitten. Mari kehuu nuoren naisen olleen suureksi avuksi, ja tulevan hyvin toimeen perheen kaksivuotiaan Mila-tyttären kanssa.

Valosaari on kirjoittanut perheensä arjesta Kaksplussan verkkosivuilla pitämässään blogissa. Hiljattain Valosaaren blogikirjoitus aiheutti suurta kuohuntaa blogin kommenttikentässä, kun Valosaari kertoi, kuinka rankaisi tytärtään tämän kiukuteltua au pairille:

”Kerran Rochelle soitti ja sanoi, että Mila itkee, eikä hän ymmärrä miksi. Pyysin Milan puhelimeen ja rusinoita neiti olis halunnut. Nyt onkin Mila rusinakiellossa, kun niin kovasti itki ja kiukutteli niiden perään. Nyt kun hän kysyy saako rusinoita niin vastaus on ”et saa koska kiukuttelit ja itkit Rochellelle niiden takia niin paljon.” Ehkä neiti oppii näin olemaan rauhallisempi.”

Useat blogin lukijat tuohtuivat kirjoituksesta ja syyttivät Valosaarta liian tiukasta kurinpidosta.

Mari ja Jontte Valosaaren toisen lapsen laskettu aika on kahden viikon päästä. Vauva-arkea helpottamaan on palkattu yhdysvaltalainen au pair.

Valosaari kertoo Ilta-Sanomille hämmästyneensä ja huvittuneensa syyttävistä kommenteista.

– Kielto tuli siitä, että ei saa kiukutella rusinoiden perään. Rusinoita saa pyytää ja niitä saa välillä, mutta niitä ei saa aina. En itsekään olisi antanut Milalle siinä tilanteessa rusinoita, vaikka olisin ymmärtänyt, mitä hän haluaa, koska silloin oli aamupalan ja lounaan välinen aika. Ei silloin syödä rusinoita.

Valosaari kertoo tyttärensä oppineen rusinarangaistuksesta.

– Olimme viikon ilman rusinoita, ja ei ole muuten sen jälkeen tyttö kiukutellut rusinoiden perään.

– Lapsia pitää mielestäni kieltää ja heille pitää pitää kovaa kuria. Totta kai pitää olla myös vapauksia ja ei meillä todellakaan ole mitään natsimeininkiä, mutta tietyistä asioista pidetään kiinni.

Mari Valosaari kertoo, että Valosaarten perheessä pidetään kuri on tiukka, mutta ei ”natsimainen.” Valokuvassa äiti ja tytär toukokuussa 2015 Helsingissä Kids Run -urheilutapahtumassa.

Valosaaren mielestä osa nykyvanhemmista kasvattaa lapsiaan liian lepsusti.

– Jos ollaan leikkipaikoilla ja siellä joku lapsi lyö toista lasta tai rikkoo jotain, niin vanhemmat saattavat olla vain, että: ”Äläpä nyt.”

Valosaaren mielestä tilanteisiin pitää puuttua. Sopivina keinoina hän pitää muun muassa puhuttelua tai jäähylle laittoa. Tärkeintä on, että lapsi ymmärtää tehneensä väärin.

– Meillä ei montaa kertaa Mila ole jäähyllä ollut, mutta on muutaman kerran ollut. Se riittää, kun hänelle sanoo, että jos rupeat kiukuttelemaan ja teet väärin, niin joudut jäähylle. Silloin hän kyllä tottelee.

Valosaarten kotona jäähynä toimii se, että lapsi laitetaan portaikkoon istumaan.

– En halua, että hänet käsketään omaan sänkyyn tai omaan huoneeseen, koska niiden pitää olla hyviä paikkoja. On mielestäni hirveän väärin, että lasta komennetaan nukkumaan tai omaan huoneeseen jonnekin nurkkaan, koska oman huoneen pitäisi olla kiva paikka.

– Halusin meiltä kotoa sellaisen alueen, missä ei hengailla. Paikka ei saa olla sellainen, että samassa paikassa pitää kärsiä ja saa olla hauskaa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?