Linda Lampenius julkaisi kuvan 20 vuoden takaa – koskettava viesti syömishäiriöstä - Viihde - Ilta-Sanomat

Linda Lampenius julkaisi kuvan 20 vuoden takaa – koskettava viesti syömishäiriöstä

Viulisti Linda Lampenius kärsi nuorempana syömishäiriöstä.

Linda Lampenius on puhunut avoimesti syömishäiriöistään.­

20.3.2016 19:17

Ruotsissa nykyään asuva ja yhä vahvaa, kansainvälistä uraa arvostettuna viulistina tekevä Linda Lampenius-Cullberg julkaisi sunnuntaina Instagramissa kuvaparin itsestään. Toisessa kuvassa hänet nähdään 26-vuotiaana, 20 vuotta sitten, toisessa hän poseeraa nyt, kahden lapsen äitinä.

Jos kuva ei näy, katso se tästä.

Kuvatekstissään Lampenius pohtii omaa kasvuaan ihmisenä ja viittaa syömishäiriöihin, joista hän nuorempana kärsi.

– Tasan 20 vuotta sitten ja tänään... Näytän yhä paljolti samalta, kuin tuo 26-vuotias tyttö, mutta ero on siinä, että olen oppinut pitämään itsestäni ja siitä, miltä näytän, Lampenius kirjoiti.

Tekstin perään hän oli lisännyt englanniksi hashtagit elämä, syömishäiriö, epävarma, itseluottamus, itsetunto, rakasta itseäsi, 1996, 2016, ikääntyminen, tyttö, nainen, vanheneminen on siistiä.

Linda Lampenius esiintymässä Ruotsin David Hasselhoff -show’ssa helmikuussa 2014.­

Lampenius on puhunut avoimesti aiempien vuosien syömishäriöistään ja hänellä on tekeillä kirjakin aiheesta. Hän oli jo 14-vuotiaana sairaalassa anoreksian ja ortoreksian takia. Hieman myöhemmin hän sairastui myös bulimiaan, joka lopulta paljastui vasta vuonna 2006. Paraneminen alkoi pikkuhiljaa. Terapian ja vertaistuen lisäksi Lampeniusta auttoi uusi rakkaus.

– Tapasin aviomieheni Martinin joulukuussa 2006. Hän tiesi, että olin sairastanut bulimiaa kauan ja että tilanne oli ollut hyvin vakava kesällä 2006. Yhteiset ystävämme, jotka tutustuttivat meidät toisillemme, kertoivat Martinille kaiken. Lampenius kertoi Ilta-Sanomille elokuussa 2013.

– Martin otti asian puheeksi ensimmäisenä iltana, kun tapasimme. Ensin halusin vain paeta paikalta, mutta sitten annoin periksi ja päästin hänet elämääni. Luulen, että se pelasti minut. Opin syömään normaalisti, enkä enää hävennyt sairauttani.

Lampenius on naimisissa ruotsalaisen lakimiehen Martin Cuillbergin kanssa. Tukholmassa asuvalla pariskunnalla on kaksi lasta, vuosina 2009 ja 2013 syntyneet tyttäret.

Linda Lampenius poseerasi Ilta-Sanomille 20 vuotta sitten, maaliskuussa 1996.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?