Mikael Jungner viihtyy sinkkuna: ”Saa tehdä mitä haluaa ja kukaan ei motkota” - Viihde - Ilta-Sanomat

Mikael Jungner viihtyy sinkkuna: ”Saa tehdä mitä haluaa ja kukaan ei motkota”

Ex-kansanedustaja Mikael Jungner ei usko koko elämän kestäviin parisuhteisiin.

Joulukuussa eronnut Mikael Jungner sanoo, ettei ole vielä törmännyt sinkkuelämän huonoihin puoliin.­

16.3.2016 7:11

Ex-kansanedustaja Mikael Jungner saapui Sports Academyn 20-vuotisjuhliin yksin, mutta liittyi pian ex-avovaimonsa Emilia Poikkeuksen ja ystävänsä Tuomas Enbusken seuraan. Ex-parin välit ovat pysyneet hyvinä erosta huolimatta. Jungner kertoo pysyvänsä sinkkuna ainakin kesään saakka.

– Minkä tahansa suhteen jälkeen on hyvä rauhoittua ja olla keskenään, eikä hypätä mihin tahansa uuteen, Jungner sanoo.

Jos ja kun Junger alkaa uudestaan seurustella, toivoo hän että parisuhde olisi yhtä onnellinen kuin aikaisemmat – eroista huolimatta.

– Minusta tuntuu, että ihmiset eivät ole luotuja koko elämän kestäviin suhteisiin. Joillakin se toki onnistuu, mutta useimmat ehkä vähän liikaakin roikkuvat niissä hiukan hapattuneissa suhteissaan ja ajavat kiinni jotain sellaista unelmaa, mikä ei ole totta, Junger pohtii.

– Jos sen sijaan keskittyisi suhteeseen ja nauttisi siitä, ja hyvässä hengessä lopettaisi suhteen, kun se alkaa hiipua. Se voi olla aika hyvä vaihtoehto edellyttäen kuitenkin, ettei ole lapsia.

–Jos ihmiset yleisesti ottaen ottaisivat vähän rennommin suhteidensa kanssa, jäisi paremmat muistot. Silloin olisi vähän vähemmän näitä katkeria tilittäjiä, joita kaupungilla riittää, Jungner toteaa.­

Mikäli pariskunnalla on lapsia, kannustaa Jungner yrittämään suhteessa hieman enemmän kuin lapsettomien.

– Ero voi olla lapsille aika kova paikka.

Mikael kertoo nauttineensa yksinolosta seurustelun jälkeen. Hän kehuu Emilian olevan hieno ihminen ja seurustelusta jääneen lämpimät muistot.

– Nyt sinkkuna saa tehdä iltaisin, mitä haluaa ja kukaan ei motkota, jos katsoo väärää kanavaa. Ja jos tapaa jonkun mielenkiintoisen ihmisen, niin sittenhän sitä voi hypätä vaikkapa äkkilähdöllä New Yorkiin. Ei ole mitään rajoitteita, vaan voi tehdä mitä haluaa. Se on sinkkuuden hyvä puoli.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?