Pariskunta rakastui päiväkodin pihalla, perheet hajosivat – ”Ikinä ei pitäisi tuomita” - Viihde - Ilta-Sanomat

Pariskunta rakastui päiväkodin pihalla, perheet hajosivat – ”Ikinä ei pitäisi tuomita”

Kielletty rakkaus -ohjelman juontaja Anni Hautala muistuttaa, etteivät ulkopuoliset ihmiset pysty päättelemään ihmisten parisuhteiden laatua.

14.3.2016 6:01

Kielletty rakkaus, maanantaisin 14.3. alkaen Nelonen klo 20.00

Jo ennalta kohua herättänyt Kielletty rakkaus -ohjelma esittelee kaksitoista pariskuntaa, joiden rakkaus on joidenkin tahojen osalta kielletty. Tarinoita on yhtä monta kuin on pariskuntiakin.

Ohjelman juontaja Anni Hautala tapasi kaikki parit heidän kodeissaan arjen askareiden keskellä. Ensitapaamiset yllättivät juontajan, sillä pariskuntien tarinat saivat nopeasti uudenlaisen merkityksen, kun aiheesta alettiin keskustella.

Katso ylläolevalta videolta: juontaja Anni Hautala paljastaa, ettei aluksi halunnut Kielletty rakkaus -ohjelman juontajaksi – mieli kuitenkin muuttui.

– Monien tarinat saattavat kuulostaa ensin tosi rajuilta. Mitä enemmän puhuin heidän kanssaan, sitä enemmän tajusin, ettei mikään ole yksiselitteistä ja mustavalkoista.

Anni Hautala muistuttaa, että todellisuus ei välttämättä muistuta ihmisten mielikuvaa siitä, millainen on täydellinen parisuhde.­

Ohjelmassa on mukana esimerkiksi pariskunta, joka tapasi toisensa päiväkodin pihalla molempien ollessa tahoillaan naimisissa. Hannan ja Jaakon tarina nähdään sarjan yhdeksännessä jaksossa, joka esitetään maanantaina 9. toukokuuta.

Salatapaamisia ruokatunneilla

Vasta kolme kuukautta aiemmin avioitunut Hanna sekä uskonnolliseen perheeseen syntynyt Jaakko ihastuivat ensisilmäyksellä ja vaihtoivat saman tien puhelinnumerot. Pian he aloittivat päivittäiset salatapaamiset kesken ruokatuntien ja iltalenkkien.

Jaakko ja Hanna ottivat juontaja Anni Hautalan mukaan valtavan riskin, kun he ravistelivat rikki entiset elämänsä.­

Muutaman kuukauden tapailun jälkeen kumpikin jätti omat aviopuolisonsa. Molemmista tuli muiden silmissä perheenrikkojia.

– Ikinä ei pitäisi tuomita ihmisiä, sillä kukaan muu ei tiedä, mitä ihmisten parisuhteissa tapahtuu – ja mitä kaikkea siellä taustalla on. Kun kuuntelin heidän tarinansa, molemmilla oli selkeitä ongelmia aiemmissa suhteissaan, Hautala sanoo.

– He myös ottivat hirveän riskin, kun he ravistivat rikki entiset elämänsä – ilman tietoa siitä, mitä seuraavaksi tapahtuu. Molempien lähipiiri vastusti heidän tekojaan kovasti.

Kohdatessaan näitä tarinoita ja pariskuntia Hautala huomasi ajattelevansa itsekin elämästä eri tavalla kuin ennen.

– On helppoa tuomita ja nähdä vain yksi puoli tarinasta. Ihmiset leimataan perheenrikkojiksi ilman mitään tietoa taustoista. Kaikesta on niin helppo huudella somessa nimimerkin takaa.

– Kun näkee ihmisen edessään kertomassa omaa tarinaansa, siinä ei voi enää sanoa noin.

Jarkko ja Miranna: ikäeroa 22 vuotta

Kielletty rakkaus -ohjelmassa moni pari ei välttämättä täytä ulospäin kriteereitä niin sanotusta täydellisestä parisuhteesta, mutta on suhteessaan sitäkin onnellisempi. Esimerkiksi avausjaksossa tavattavilla muusikoilla Jarkolla, 45, ja Mirannalla, 23, on ikäeroa peräti 22 vuotta.

Pariskunta on monen vuoden jälkeenkin umpirakastunut, eikä ikäero ole ollut este. Esteeksi olisivat sen sijaan saattaneet muodostua ne ihmiset, jotka eivät ole voineet hyväksyä heidän liittoaan.

Jarkosta ja Mirannasta on tehty jopa lastensuojeluilmoituksia.

Kielletty rakkaus -sarjan ensimmäisessä jaksossa nähdään Jarkon ja Mirannan tarina. Ikäeroa heillä on 22 vuotta.­

Lue lisää Jarkon ja Mirannan tarinasta näistä jutuista:

The Voice of Finland -laulaja rakastui 15-vuotiaaseen faniinsa: ”Ajattelin, että tuosta tytöstä voi tulla mun vaimo”

Michael Jackson -imitaattori Jarkkis hämmentää Voicessa – kommunikoi vaimonsa kanssa laulamalla

37-vuotiaana 15-vuotiaaseen tyttöön rakastunut imitaattori kisaa nyt Voice of Finlandissa – ”Kaikenlaista törkyä on tullut”

Suomalainen uutuusohjelma kertoo 35-vuotiaan miehen ja 14-vuotiaan tytön suhteesta – äiti vei tytön treffeille

Lisäksi Kielletty rakkaus -sarjassa nähdään muun muassa Ollin ja Dianan (ma 4.4.), Hansin ja Nitchareen (ma 18.4.), Kuisman ja Pirjon (ma 23.5.) sekä Titan ja Gökhanin (ma 30.5.) tarinat.

Katso kaikki päivän ohjelmatiedot Iltapulusta!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?